Ziua Tineretului

Ziua Tineretului 2023

Ziua Tineretului va avea loc în ziua de 6 mai 2023, prima sâmbătă din luna dedicată Sfintei Fecioare Maria, așa cum este tradiția în Dieceza de Iași. Acest eveniment va avea loc în fiecare decanat din Dieceza de Iași, dobândind astfel un caracter diecezan.

Tema din acest an este:  „Ridicându-se, Maria s-a dus în grabă” (Lc 1,39). Se continuă, astfel, itinerarul dorit de Sfântul Părinte care are în centru îndemnul „ridică-te!”, expresie care are și semnificația de a învia, de a se trezi la viață.

În anul 2018, Oficiul pentru Pastorația Tineretului anunța intenția de a organiza, la un anumit interval, Ziua Tineretului la nivel diecezan în fiecare decanat pentru a garanta o mai bună comuniune a tinerilor și o mai profundă formare. În anul 2019 Ziua Tineretului a fost trăită în ziua de 1 iunie în jurul Sfântului Părinte prezent la Iași. Anul următor, 2020, a fost marcat de pandemia de COVID 19, astfel încât nu a fost posibilă organizarea vreunui eveniment. În schimb, în anul 2021 Ziua Tineretului la nivel diecezan a fost marcată în fiecare parohie.

Alegerea de a celebra Ziua Tineretului în fiecare decanat are la bază dorința de a crea un cadru pentru o mai intensă comuniune între tineri și de a oferi o formare mai profundă. Astfel, întâlnirile decanale vor fi alternate cu Ziua Tineretului la nivel diecezan celebrată într-un singur loc, cu Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic și cu Ziua Mondială a Tineretului.

Resurse (secțiune în actualizare)

Mesajul Sfântului Părinte pentru a XXXVII-a Zi Mondială a Tineretului
Mesajul PS Iosif Păuleț
Logoul
Afiș pentru print
Imagine pentru rețelele sociale
Imnul
Textele pentru Sfânta Liturghie

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top