Papa Francisc către tineri

Scrisoarea Papei Francisc către tinerii din Dieceza de Iași

Papa Francisc a răspuns tinerilor din Dieceza de Iași la scrisoarea trimisă Sanctității Sale cu ocazia Zilei Tineretului de la Iași, 18 mai 2024, prin intermediul Cardinalului Secretar de Stat, Pietro Parolin. Iată textul scrisorii.

***

Din Vatican, 19 iunie 2024

Dragi tineri!

Cu mare bucurie am primit scrisoarea voastră, transmis prin intermediul Cardinalului Secretar de Stat. Cuvintele și entuziasmul vostru sunt un semn al credinței vii și al angajamentului de a merge în lumina Evangheliei. Vă mulțumesc pentru inițiativa voastră spontană. Voi reprezentați o mărturie a dinamismului și prospețimii pe care le aduce inima tânără în Biserică. Este întotdeauna un motiv de mare speranță să vezi tineri ca voi care se angajează activ pentru a transmite valori autentice și creștine.

În era digitală în care trăim, rețelele sociale pot fi un instrument puternic de comunicare și conexiune. Cu toate acestea, vă invit să reflectați asupra utilizării lor: este minunat să fiți activi pe rețelele sociale, dar să fiți atenți să nu deveniți sclavii telefonului mobil. Este important să gestionați cu înțelepciune timpul și energia dedicate rețelelor sociale, pentru a nu rămâne blocați într-o viață virtuală în detrimentul celei reale. Ieșiți în lume, întâlniți oameni, ascultați-le poveștile, priviți-i în ochi pe frații și surorile voastre. Adevărata bogăție se găsește în relațiile umane trăite zilnic, în contactul direct și sincer. Dacă alegeți să utilizați rețelele sociale, faceți-o cu curaj și creativitate, transmițând valori car edifică: prietenia, pacea, dialogul între etnii și culturi, familia și valorile creștine. Fiți purtători de speranță și constructori de punți, folosind fiecare instrument pe care îl aveți la dispoziție pentru a semăna bunătate și iubire în lume.

Vă încurajez să participați la întâlnirea națională a tinerilor, care va avea loc la Cheile Grădiștei în luna septembrie. Va fi o oportunitate prețioasă de a crește împreună în credință, de a împărtăși experiențe și de a vă întări parcursul creștin. În cele din urmă, vă rog să nu uitați să vă rugați pentru mine. Sprijinul vostru spiritual este un dar inestimabil care mă ajută în slujirea Bisericii și a umanității. Domnul să vă binecuvânteze și Fecioara Maria să vă ocrotească mereu.

Franciscus

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top