Cine suntem?

Tinericonectati.ro este platforma de comunicare on-line a Oficiului pentru Pastoraţia Tineretului, organism al Episcopiei Romano-Catolice de Iaşi.

Viziune

Ne dorim ca într-o lume atât de zbuciumată să crească în fiecare tânăr căutarea raţiunilor de a trăi şi de a spera pornind de la trăirea credinţei în mod autentic şi fidel. Tinerii nu sunt o „veşnică problemă”, ci o resursă, un dar de la Dumnezeu. Dorim să fie valorizată tot mai mult contribuţia lor la creşterea spiritului de comuniune în Biserică şi la dezvoltarea societăţii.

Misiune

Oficiul pentru Pastoraţia Tineretului se implică în educaţia umană şi religioasă a tinerelor generaţii pentru ca acestea să fie „conectate” la Cristos, la Biserică şi la societate.

Valori

Valorile care animă misiunea noastră sunt inspirate de credinţa în Cristos şi de mesajul Evangheliei care să determine un spirit de solitaritate, de implicare şi de înnoire.

 

Logoul

1_logo-oficiu_rgb-fundalLogoul Oficiului pentru Pastoraţia Tineretului exprimă legătura tinerilor, care îşi trăiesc credinţa, cu Cristos, cu Biserica şi cu aproapele. În predica de la sfânta Liturghie din Duminica Floriilor, anul 2013, papa Francisc se adresa astfel tinerilor: „Tinerii trebuie să spună lumii: este bine a-l urma pe Isus; este bine a merge cu Isus; este bun mesajul lui Isus; este bine a ieşi din noi înşine, la periferiile lumii şi ale existenţei pentru a-l duce pe Isus!”

 

prezentare logo 01Crucea
Este semnul credinței, al victoriei lui Cristos și al milostivirii lui Dumnezeu: „Probabil v-ați pus întrebarea: de unde vine această forță extraordinară a crucii? Iată așadar răspunsul: crucea este semnul cel mai elocvent al milostivirii lui Dumnezeu! Ea ne atestă că măsura iubirii lui Dumnezeu față de omenire este de a iubi fără măsură! În cruce putem atinge milostivirea lui Dumnezeu și ne putem lăsa atinși de însăși milostivirea sa!” (Mesajul Papei Francisc pentru Ziua Mondială a Tineretului 2016).

 

prezentare logo 02Biserica
Biserica este simbolizată de către barcă al cărei catarg este crucea. Aceasta îi orientează cursul spre portul sigur al mântuirii. În Biserică tinerii sunt călăuziţi de lumina Evangheliei şi de harurile sacramentelor, în special de sacramentul Euharistiei. În felul acesta „furtunile” vieţii nu îi scufundă.

 

 

prezentare logo 03Tinerii
Tinerii care îşi trăiesc credinţa sunt ataşaţi de crucea lui Cristos şi îi urmează cursul. Viaţa lor se modelează pe valorile pe care crucea le reprezintă: sacrificiu, iubire, umilinţă, iertare, milostivire. Aceasta este dimensiunea verticală a credinţei.

 

 

prezentare logo 04Comuniunea
În barca Bisericii şi pe valurile învolburate ale vieţii dimensiunea orizontală a credinţei este dată de dragostea faţă de aproapele, de relaţiile autentice şi rodnice. Tânărul creştin, „conectat” la Cristos şi la Biserică este „conectat” şi la societatea în care trăieşte şi pe care poate să o transforme prin propria mărturie de credinţă.

 

 

To Top