Evenimente

Platformă de comunicare adresată responsabililor naționali pentru pastorația tineretului

Oficiul pentru Tineri al Dicasterului pentru Laici, Familie și Viață a lansat în ziua de 15 octombrie 2020 o platformă de comunicare adresată oficiilor pentru tineri din cadrul conferințelor episcopale precum și asociațiilor și mișcărilor care sunt implicate în pastorația tineretului.

Platforma www.synodinaction.net a fost lansată în cadrul unui webinar cu responsabilii oficiilor pentru pastorația tineretului din cadrul conferințelor episcopale din întreaga lume. Întâlnirea a fost coordonată de părintele João Chagas, responsabilul Oficiului pentru Tineri din cadrul dicasterului.

Platforma are menirea de a asigura un cadru de comunicare între membrii Oficiul pentru Tineri al Dicasterului pentru Laici, Familie și Viață, responsabilii naționali pentru pastorația tineretului și reprezentanții asociațiilor și mișcărilor bisericești. Totodată, prin structura ei, urmărește să asigure împărtășirea inițiativelor pentru tineri din întreaga lume și schimbul de informații referitoare la propunerile la nivel de Biserică universală.

În a doua parte a întâlnirii, doi reprezentați ai Comitetului Local de Organizare a Zilei Mondiale a Tineretului de la Lisabona au prezentat stadiul pregătirilor pentru acest eveniment prevăzut pentru anul 2023. În acest context s-a comunicat că în ziua de 16 octombrie 2020 va fi lansat logoul întâlnirii mondiale a tineretului ce va fi găzduită de orașul din Portugalia.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top