Ziua Tineretului

8 motive pentru care nu trebuie să lipsești de la Ziua Tineretului de la Buruienești

1. Cum dai tu mărturie despre credința ta?

În Anul Sfânt al Milostivii Papa Francisc ne îndeamnă mai mult decât oricând să fim mesagerii lui Cristos. Participarea la Ziua Tineretului de la Buruienești poate fi o adevărată mărturie de credință pentru noi, pentru comunitate, pentru dieceza noastră, pentru lumea întreagă. Să fii parte cu totul din Biserica lui Cristos este cea mai grăitoare veste a măreției lui Dumnezeu.

2. Îți plac să călătoreşti cu prietenii tăi?

Să vii la Buruienești împreună cu alți tineri din parohia ta poate fi mai mult decât o călătorie! Va fi cu adevărat o aventură despre care veți vorbi multe zile apoi. De fapt, va fi un adevărat pelerinaj!

3. Care este cea mai mare întâlnire de tineret la care ai participat?

Ziua Tineretului este în fiecare an o oportunitate extraordinară în viața noastră de creștini activi și este, cu siguranță, unul din puținele evenimente de această amploare pentru tineri din România. În plus, este și un „antrenament” pentru INTC și ZMT.

4. Cui nu-i plac reuniunile de familie?

Ziua Tineretului adună an de an familia tinerilor din întreaga Dieceză de Iași, într-un cadru mereu nou, într-o parohie nouă, într-o comunitate care îi primeşte pe tineri cu braţele deschise!

5. Cum ar fi să cânți alături de alți mii de tineri „Aleluia”?

Se va întâmpla la sfânta Liturghie de la Ziua Tineretului. Împreună cu corul din Buruienești, tinerii vor aduce slavă lui Dumnezeu prin cele mai frumoase cântări, într-o interpretare deosebită.

6. Ce fel de hrană preferi?

Tinerii care vin la Buruienești ard de nerăbdare să-l primească pe Cristos în sufletele lor la cel mai mare ospăț din Dieceza de Iași. Să sperăm că preoții se antrenează deja cu distribuirea Sfintei Împărtășanii!

7. Când ai dansat ultima oară sub cerul liber?

La Ziua Tineretului și inima bate pe ritmurile Festivalului tinerilor. Și, cine știe, poate ai ocazia să vezi în exclusivitate performanța unui artist încă nedescoperit.

8. Cum ar fi să-ți cunoști prietenii de pe Facebook și în viața reală?

Ziua Tineretului este de fiecare dată o ocazie deosebită de a cunoaște oameni noi și de a pleca acasă cu o listă mai bogată și, de ce nu, cu mai multe like-uri!

Mai presus de toate, la Ziua Tineretului de la Buruienești vei fi copleșit de bucuria întâlnirii, a reîntâlnirii, a comuniunii. Nu vei pierde această ocazie, nu-i aşa?

Ne vedem acolo!

Raluca Cocuţ

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top