Ziua Tineretului

Salutul tinerilor din Săbăoani

Excelenţa voastră, preasfinţite Petru Gherghel, episcop de Iaşi,

Excelenţa voastră, preasfinţite Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi,

Cucernici părinţi concelebranţi, dragi tineri adunaţi din toate colţurile diecezei, iubiţi credincioşi…Vă mulţumim că ați răspuns invitației noastre de a lua parte la această mare sărbătoare. În numele comunității din Săbăoani și mai ales al fiecărui tânăr în parte, vă adresez un gând de mulțumire, transmițându-vă dorința și speranța noastră că bucuria și entuziasmul cu care am pregătit acest eveniment se vor transpune în inimile voastre.

„Nu te teme, Marie, pentru că ai aflat har la Dumnezeu!”

Papa Francisc îndreaptă atenţia tinerilor spre adunarea Sinodului episcopilor din octombrie a.c., dedicat „tinerilor, credinţei şi discernământului vocaţional” şi îi invită să se pregătească la Ziua Mondială a Tineretului din Panama, care se va desfăşura în ianuarie 2019: „Îngerul, citind în adâncul inimii ei, îi spune [Mariei]: «Nu te teme!» Dumnezeu citeşte şi în interiorul nostru. El cunoaşte bine provocările pe care trebuie să le înfruntăm în viaţă, mai ales când suntem în faţa alegerilor fundamentale de care depinde ceea ce vom fi şi ceea ce vom face în această lume”, scrie papa Francisc în mesajul său.

Ce vorbe înălțătoare și cât de bucuroși suntem să le rostim și noi astăzi!

„Nu te teme!” sunt cuvinte rostite de însuşi Dumnezeu, de îngeri şi, în cele din urmă, de oameni. Sunt cuvinte adresate tuturor, dar în mod special tinerilor. Nu te teme tinere să accepţi planul lui Dumnezeu, nu te teme să ai aceeaşi inimă ca a lui Isus, nu te teme să iubeşti pe aproapele, nu te teme să te rogi pentru duşmanii tăi, nu te teme să fii tânăr creştini între tineri, nu te teme să fii un tânăr asemeanea Mariei.

Sfântul Augustin spunea: „Dumnezeu nu ne iubește pentru că suntem frumoși, dar suntem frumoși pentru că Dumnezeu ne iubește”. Orice tânăr care îl urmează pe Dumnezeu și îi acceptă invitația asemenea Mariei, descoperă frumusețea vieții de a iubi și de a se lăsa iubit de maestrul Iubirii.

Ce exemplu grăitor găsim în Sfânta Fecioară! Cât curaj, câtă dăruire, încredere deplină în planul divin, acceptare și mai ales recunoștință.

Recunoştinţă şi mulţumire care se îndreaptă către episcopii noştri care au binevoit să participe la această minunata sărbătoare, părintelui paroh Irinel-Iosif Iosub, împreună cu părinţii vicari Marius şi Tiberiu, care au făcut ca această zi să fie una cât mai înălţătoare, părintelui Felix pentru organizarea tinerilor voluntari şi domnului Mădălin pentru implicarea cu mult entuziasm în cântul liturgic. Mulţumim tuturor celor care ne-au ajutat ca în această zi să fie cât mai frumoasă.

Sperăm ca această zi și acest loc să vă umple de entuziasm;  să vă amintiți cu drag de această întâlnire, să transmiteți mai departe învățăturile bune pe care le-ați primit aici și să reveniți oricând în mijlocul nostru cu certitudinea că sunteți bineveniți în comunitatea noastră!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top