Sărbătoarea Copiilor

Tema și logoul Sărbătorii Copiilor de la Cleja

„Curajoși ca Maria” este tema Sărbătorii Copiilor care va avea loc la Cleja, în Parohia „Sf. Francisc din Assisi”, în ziua de 2 iunie 2018. Tema se inspiră din cuvintele îngerului Gabriel adresate Sfintei Fecioare Maria: „Nu te teme, Marie, pentru că ai aflat har la Dumnezeu” (Lc 1,30). Încurajată de cuvintele îngerului, Fecioara Maria nu ezită să spună „da” lui Dumnezeu, care a ales-o să fie mama Mântuitorului. Curajul Mariei, încă de la o vârstă fragedă, este propus ca exemplu copiilor din întreaga dieceză care vor participa la această sărbătoare.

În cartea „Iubirea înainte de lume”, apărută în februarie 2016, Papa Francisc răspunde mai multor întrebări adresate de copii din lumea întreagă. „Dragă Papa Francisc, dacă tu ai putea să faci o minune, ce anume ar fi?”, a întrebat William (SUA, 7 ani). Papa  a răspuns: „Dragă William, eu i-aş vindeca pe copii. N-am reuşit încă să înţeleg de ce suferă copiii. Pentru mine este un mister. Nu ştiu să dau o explicaţie. Mă întreb despre acest lucru. Mă rog cu privire la această întrebare: de ce suferă copiii? Este inima mea care-şi pune întrebarea. Isus a plâns şi plângând a înţeles dramele noastre. Eu încerc să înţeleg. Dacă aş putea face o minune, i-aş vindeca pe toţi copiii. Desenul tău mă face să reflectez: este o mare cruce închisă la culoare şi în spate sunt curcubeul şi soarele care străluceşte. Îmi place asta. Răspunsul meu la durerea copiilor este tăcerea sau un cuvânt care se naşte din lacrimile mele. Nu mi-e frică să plâng. Nici ţie să nu-ţi fie frică să plângi”.

Logoul Sărbătorii Copiilor o înfățișează pe Fecioara Maria într-o atitudine de rugăciune și de încredințare lui Dumnezeu. Totodată, ea este prezentată și ca un „erou” care își găsește sursa curajului tocmai în prietenia cu Dumnezeu. Copii au nevoie să fie ajutați să îndrăznească, să încerce, să experimenteze, fără să fie amăgiți că frica este dovadă de slăbiciune, deoarece ea călătorește împreună cu fiecare om. În schimb, exemplul Fecioarei Maria și grija ei față de fiecare copil dăruiesc curaj pentru a înfrunta orice teamă și, mai ales, curajul de a rămâne mereu prieteni cu Isus.

Maica Tereza de Calcutta spunea: „Ziua de ieri a trecut. Ziua de mâine trebuie să vină. Noi avem doar ziua de azi. Dacă îi ajutăm pe fiii noștri să fie ceea ce trebuie să fie astăzi, vor avea curajul necesar pentru a înfrunta viața cu mai multă iubire.”

Logoul și afișul pot fi descărcate de aici.

2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top