Ziua Tineretului

Logo-ul Zilei Tineretului de la Săbăoani

Logoul Zilei Tineretului de la Săbăoani exprimă grafic tema întâlnirii: „Nu te teme, Marie, pentru că ai aflat har la Dumnezeu” (Lc 1,30). Această întâlnire va avea loc în ziua de 5 mai 2018, în Parohia „Sf. Mihail”, în timpul Anului tineretului, în drumul de pregătire pentru Sinodul Episcopilor cu tema: „Tinerii, credinţa şi discernământul vocaţional”.

În Mesajul pentru a XXXIII-a Zi Mondială a Tineretului 2018, Papa Francisc evidențiază trăirea deosebită a Sfintei Fecioare, atunci când află vestea adusă de înger: „Maria, ca alte personaje din Sfintele Scripturi, tremură în faţa misterului chemării lui Dumnezeu, care într-un moment o pune în faţa imensităţii propriului plan şi o face să simtă toată micimea sa de creatură umilă. Îngerul, citind în adâncul inimii sale, îi spune: «Nu te teme!»”.

Tocmai harul primit deja de la Dumnezeu este motivul principal pentru care Maria nu trebuie să se teamă spune Sfântul Parinte: „Cât de mult ne încurajează să ştim că nu trebuie să merităm apropierea şi ajutorul lui Dumnezeu prezentând cu anticipaţie un «curriculum de excelenţă», plin de merite şi de succese! Îngerul îi spune Mariei care deja a aflat har la Dumnezeu, nu că îl va obţine în viitor.

Logoul, afișul precum și alte resurse pot fi descărcate de aici.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top