INTC

Înscrieri pentru Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic de la Satu Mare

*** ACTUALIZARE ***
5 iunie 2018

În data de 5 iunie 2018, organizatorii INTC de la Satu-Mare au oferit Diecezei de Iași încă 50 de locuri în completarea celor 220 de înscrieri confirmate deja. Astfel, cei care doresc să participe la acest eveniment mai au posibilitatea să se înscrie până la data de 13 iunie completând formularul de mai jos și să achite taxa până la data de 17 iunie a.c.

***

Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic (INTC) este o ocazie pentru tinerii catolici din România să se întâlnească şi să se  cunoască, să participe la activităţi de formare umană şi spirituală, să-şi manifeste entuziasmul prin momente culturale şi artistice, toate acestea în spiritul Zilelor Mondiale ale Tineretului, adică avându-l în centru pe Isus Cristos, singurul care poate să răspundă aspiraţiilor profunde ale tinerilor. Începută în anul 1992, întâlnirea din 2018 va fi la a XIV-a ediție.

Unde și când va avea loc INTC 2018?

INTC 2018 va avea loc la Satu Mare în perioada 25 – 29 iulie 2018. Această nouă întâlnire a tinerilor catolici din România se desfășoară în anul în care este convocat Sinodul Episcopilor cu tema: Tinerii, credinţa şi discernământul vocaţional.

Evenimentul este organizat de Dieceza Romano-Catolică de Satu Mare.

Care este tema întâlnirii?

Întreaga întâlnire va avea în centru tema propusă de Papa Francisc pentru Ziua Mondială a Tineretului 2018: „Nu te teme, Marie, pentru că ai aflat har la Dumnezeu” (Lc 1,30).

În Mesajul său, Papa Francisc îi îndeamnă pe tineri: „Vă invit să contemplaţi iubirea Mariei: o iubire grijulie, dinamică, concretă. O iubire plină de îndrăzneală şi proiectată în întregime spre dăruirea de sine.”

Ce program va fi?

Programul INTC 2018 cuprinde momente de rugăciune, Sfânta Liturghie, cateheze, discuții în grupuri, programe alternative (vizitarea orașului, conferințe, expoziții, proiecții de film, ateliere de dans, ateliere de artizanat, competiții sportive), concerte, momente recreative și multe altele.

Cine vor fi cateheții?

Vor fi simultan patru cateheze: pentru adolescenții de limbă română și pentru cei de limbă maghiară, precum și pentru tinerii de limbă română și pentru cei de limbă maghiară.

Cateheții sunt următorii:

  • Adolescenți de limba română: Pr. Tibor Pantea OFM;
  • Adolescenți de limba maghiară: Pr. Imre Balla;
  • Tineri de limba română: Pr. Iulian Budău;
  • Tineri de limba maghiară: Pr. István Czier

Cum va fi cazarea?

Fetele vor fi cazare în internate, iar băieții vor fi cazați în săli de sport. Astfel, băieții vor trebui să aducă cu ei sac de dormit și izopren. Bineînțeles, toate locurile de cazare vor fi dotate cu dușuri.

Care trebuie să fie vârsta participanților?

Pot participa adolescenții și tinerii cu vârsta între 15 și 30 de ani, împliniți până la data de 25 iulie 2018.

Cum se va face deplasarea?

Transportul este în grija participanţilor. Majoritatea grupurilor care intenţionează să participe se organizează să se deplaseze cu trenul. Organizarea din partea Oficiul pentru Pastoraţia Tineretului a unui transport cu autocarul ar face să crească semnificativ costurile de participare.

Care este taxa de participare?

Organizatorii de la Satu Mare oferă două tipuri de pachete:

Pachetul A – 100 RON – Pachet complet (oferă acces la toate programele din cadrul INTC, cazare, masă și rucsacul pelerinului);

Pachetul B – 70 RON – Pachet fără cazare și mic dejun (oferă acces la toate programele din cadrul INTC, prânzul și cina, rucsacul pelerinului).

Cum mă înscriu?

Numărul participanților din Dieceza de Iaşi este limitat. Aşadar, confirmarea participării se va face în ordinea înscrierilor.

Pașii pentru participarea la INTC 2018 sunt următorii:

  1. Înscrierea prin completarea formularului de mai jos. Data limită pentru completarea formularului este 20 mai 2018, ora 23.59; după înscriere, veți fi contactat de Oficiul pentru Pastorația Tineretului pentru validarea înscrierii;
  2. Confirmarea înscrierii prin efectuarea plăţii. Data limită: 30 mai 2018, ora 23.59.

Informații și detalii se pot obține la:
Pr. Felix Roca, telefon: 0741501481, e-mail: pr.felixroca@gmail.com

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top