INTC

Dăm startul înscrierilor la INTC 2024!

A început numărătoarea inversă până la Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic (INTC) din România, care va avea loc la Cheile Grădiștei în perioada 4-7 septembrie 2024. Mii de tineri din toată România sunt așteptați la întâlnirea care stă în lumina moto-ului „Cei care speră în Domnul umblă, dar nu obosesc” (cf. Is 40,31).

INTC este o ocazie pentru tinerii catolici din România să se întâlnească şi să se  cunoască, să participe la activităţi de formare umană şi spirituală, să-şi manifeste entuziasmul prin momente culturale şi artistice, toate acestea în spiritul Zilelor Mondiale ale Tineretului, adică avându-l în centru pe Isus Cristos, singurul care poate să răspundă aspiraţiilor profunde ale tinerilor. Începută în anul 1992, întâlnirea din 2024 va fi la a XV-a ediție.

Evenimentul, organizat în acest an de Arhieparhia Greco-Catolică de Alba Iulia și Făgăraș, se va desfășura sub ocrotirea celor șapte Fericiți Episcopi Martiri Greco-Catolici Români, beatificați de Sfântul Părinte Papa Francisc la Blaj, precum și a celor patru Martiri Romano-Catolici beatificați: Fericitul Szilárd Bogdánffy, Fericitul János Scheffler, Fericitul Vladimir Ghika și Fericitul Anton Durcovici.

Cine poate participa la întâlnire?

La INTC pot participa toții tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 și 30 ani din parohiile Diecezei de Iași. Participanții vor avea nevoie de o recomandare din partea propriului părinte paroh. Formularul de recomandare poate fi descărcat de aici. Minorii care doresc să se înscrie la eveniment vor avea nevoie de acordul scris al părintelui/tutorelui. Acesta va fi înmânat responsabilului de grup și prezentat în momentul sosirii la Cheile Grădiștei.

Care este taxa de participare?

Pentru a susține evenimentul, fiecare participant va contribui cu suma de 200 lei, care acoperă cazarea și masa pe întreaga perioadă a evenimentului și alte materiale primite la sosire. În plus, participanții vor suporta și cheltuielile aferente transportului până și de la Cheile Grădiștei. Detalii despre modalitatea de deplasare și despre costurile acesteia se vor primi ulterior, în funcție de numărul înscrierilor.

M-am hotărât să particip. Ce trebuie să fac?

Dacă ești decis să mergi la INTC 2024, completează formularul de aici și plătește taxa de participare până la data de 9 iunie 2024. Totuși, nu sta prea mult pe gânduri: locurile sunt limitate! Dieceza de Iași are alocat, în prima fază a înscrierilor, un număr de 83 de participanți.

Informații și detalii se pot obține la: Pr. Felix Roca, telefon: 0741501481, e-mail: pr.felixroca@gmail.com. Detalii despre eveniment sunt disponibile pe pagina oficială www.intc.ro.

Recomandare paroh – individuală
Recomandare paroh – grup

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top