Ziua Tineretului

Ziua Tineretului 2022

Ziua Tineretului va avea loc în ziua de 7 mai 2022, prima sâmbătă din lună, așa cum este tradiția în Dieceza de Iași. Acest eveniment va avea loc în fiecare decanat din Dieceza de Iași, dobândind astfel un caracter diecezan.

Tema din acest an este:  „Ridicându-se, Maria s-a dus în grabă” (Lc 1,39). Se continuă, astfel, itinerarul dorit de Sfântul Părinte care are în centru îndemnul „ridică-te!”, expresie care are și semnificația de a învia, de a se trezi la viață.

În anul 2018, Oficiul pentru Pastorația Tineretului anunța intenția de a organiza, la un anumit interval, Ziua Tineretului la nivel diecezan în fiecare decanat pentru a garanta o mai bună comuniune a tinerilor și o mai profundă formare. În anul 2019 Ziua Tineretului a fost trăită în ziua de 1 iunie în jurul Sfântului Părinte prezent la Iași. Anul următor, 2020, a fost marcat de pandemia de COVID 19, astfel încât nu a fost posibilă organizarea vreunui eveniment. În schimb, în anul 2021 Ziua Tineretului la nivel diecezan a fost marcată în fiecare parohie.

Anul acesta, în ciuda faptului că situația sanitară s-a ameliorat, nu a fost considerat oportun un eveniment de amploare, astfel încât Ziua Tineretului va fi marcată în aceeași zi, 7 mai a.c., în fiecare decanat, astfel încât va avea un caracter diecezan.

Resurse:
Mesajul PS Iosif Păuleț
Logoul
Afiș pentru print
Afiș pentru mediul online
Imagine pentru rețelele sociale
Imnul
Mesajul responsabilului Oficiului pentru Pastorația Tineretului
Ziua Tineretului: De 30 de ani, mărturie a entuziasmului credinței

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top