Postul Mare

Dumnezeu în fața ta

Autonomia este foarte apreciată în cultura noastră și este greu să ne amintim să apelăm la Dumnezeu pentru îndrumare și discernământ. Gândește-te cât de des îți asumi meritul pentru realizări și poate uiți să-i fii recunoscător lui Dumnezeu pentru acele talente. Încearcă să asculți vocea blândă a Duhului Sfânt în timp ce treci de la o activitate la alta în timpul zilei. Dumnezeu vrea ca noi să mergem către El și să investim în relația noastră cu El.

Ceva de reflectat

Viețile noastre sunt inevitabil modelate de imaginea noastră despre Dumnezeu și reflectă invariabil Dumnezeul în care credem cu adevărat și pe care îl căutăm. Când suntem evitanți, când ne este teamă și dăm înapoi, când pumnii strânși întruchipează atitudinea inimii noastre, atunci indiferent de ceea ce mărturisim cu buzele noastre, nu am ajuns încă să credem sau să îl înțelegem pe Dumnezeu. Dar când încrederea, milostivirea, generozitatea și compasiunea caracterizează interacțiunile noastre zilnice, atunci suntem pe deplin umani, noi înșine, pentru că ne asemănăm mai mult cu Dumnezeu, după chipul și asemănarea căruia suntem făcuți.

În fiecare zi ni se oferă nenumărate oportunități și uneori le ratăm pentru că suntem prea ocupați să ne construim corturile. Dar dacă ne oprim un moment pentru a privi cu adevărat, ne dăm seama că Isus este parte din lumea din jurul nostru. El se ascunde sub masca celui flămând, sărac, refugiat, muncitor asuprit, fără adăpost, bolnav, uitat, dar și în fiecare element din creația sa minunată. S-ar putea să nu avem acces la un moment uimitor pe un vârf de munte în care să îl întâlnim pe Isus schimbat la față, dar dacă avem ochi să vedem, îl întâlnim pe Isus schimbat la față în fiecare moment al fiecărei zile. Prezența iubitoare a lui Dumnezeu este aici, chiar în fața noastră.

Să vedem chipul lui Dumnezeu în aproapele nostru, să-l vedem în ei pe Isus schimbat la față este misiunea noastră zilnică de ucenici ai lui Cristos. Nu este la fel de simplu, dar ce misiune cu adevărat transformatoare este!

Ceva de făcut

Găsește puțin spațiu și timp pentru tine. Isus ne cheamă să facem asta în această săptămână – să ne alăturăm Lui pe munte. Nu trebuie să urci un munte înalt pentru a fi singur. Decide ce este mai bine pentru tine – 10 sau 15 minute dimineața sau seara? În timp ce te plimbi? Dăruiește-ți acest timp, închide-ți telefonul, computerul, rețelele sociale. Așa cum Isus îi duce pe ucenici pe un munte și este cu ei în această călătorie risipindu-le temerile, El merge și cu tine!

Ceva la care să te gândești

„Nu te pune în genunchi când te rogi doar pentru a-i arăta lui Dumnezeu că îți amintești de El. În schimb, stai pe picioarele tale și fă mereu așa cum ar face El în locul tău.” – Suzy Kassem

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top