Advent

Al treilea dar: Speranța care dăinuie

„Binecuvântat este bărbatul care se încrede în Domnul şi Domnul este cauza încrederii sale. El este ca pomul plantat lângă apă, care-şi întinde rădăcinile pe mal; nu se teme când vine arşiţa, frunzele lui sunt verzi, în anul secetos nu se îngrijorează şi nu încetează să facă fructe.”
(Cartea profetului Ieremia 17,7-8)

Imaginează-ți ce trebuie să fi simțit tânăra Maria – probabil nu avea mai mult de 15 sau 16 ani – la primirea veștii că imposibilul era pe cale să aibă loc în ea, că îl va naște pe Mântuitorul. Cum ar fi putut să-i spună această veste logodnicului ei, Iosif? Ce ar fi crezut familia ei? Cine ar fi crezut-o?

„Nu te teme, Marie”, îi spune îngerul. „La Dumnezeu nimic nu este imposibil!” (Lc 1,30;37). Restul poveștii îl știm. Imposibilul a fost într-adevăr făcut posibil, nu numai la nașterea lui Isus, ci în numeroasele minuni pe care le-a făcut și, mai ales, la Învierea sa. Dacă Dumnezeu a putut realiza toate acestea, imaginează-ți ce poate face în viața ta. Adventul este cu atât mai mult perioada în care să ne gândim la ceea ce este posibil, în care să visăm noi vise, să sperăm dincolo de speranță.

Adventul este timpul în care ne întindem rădăcinile spirituale adânc, pentru a le lăsa să ajungă la Dumnezeu, izvorul întregii vieți. Deoarece suntem astfel conectați cu Dumnezeu, putem fi și noi surse de viață pentru ceilalți prin modul în care ne trăim viața de zi cu zi. Crăciunul nu este doar sezonul primirii cadourilor; este cu atât mai mult sezonul bucuriei de a oferi altora. Să ne pregătim, așadar, să fim generoși în a oferi familiei noastre, prietenilor și vecinilor daruri spirituale precum răbdarea, prudența, încurajarea, sfatul, credința, speranța și iubirea.

Există o vorbă care spune: „Nu poți da ceea ce nu ai”. Darul oferit în această a treia săptămână de Advent este darul speranței. Să ne hrănim din plin cu darul spiritual al speranței pe care ni-l oferă Dumnezeu. Doar așa putem prețui în noi spiritul Crăciunului și le putem aduce altora binecuvântările Pruncului Isus în fiecare zi a anului.

Speranța ne ajută să rezistăm în vremuri dificile

Putem deveni ușor nerăbdători cu Dumnezeu și unii cu alții. Ceea ce Maria ne poate dărui este un exemplu remarcabil și inspirațional de curaj în fața adversității, de răbdare în fața incertitudinii și de speranță dincolo de speranța că imposibilul este într-adevăr posibil. Toate lucrurile rămân posibile în Dumnezeu. Acesta este miracolul Adventului. Putem din nou să visăm visul imposibil și să ajungem la steaua de neatins. A trăi în speranță înseamnă a fi dispus să trăiești curajos zi de zi. A trăi în speranță înseamnă că, deși Isus a venit deja, suntem încă în procesul de a-l lăsa să termine călătoria sa spre inimile noastre.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top