Advent

Fii un vestitor!

„Fericită aceea care a crezut că se vor împlini cele spuse ei de Domnul!”

LUCA 1,45

Pe măsură ce intrăm în săptămâna a patra de Advent, primim imaginea sfintei noastre Mame și a Sfântului Iosif la care să reflectăm. Deși preacurata noastră Maică a fost perfectă, iar sfântul Iosif a fost un om profund virtuos, amândoi erau încă pe deplin umani și au trecut prin sarcina Mariei și nașterea lui Isus cu fiecare emoție și experiență umană.

Sfântul Iosif s-a confruntat cu un mister extraordinar când a descoperit că soția sa era însărcinată. El știa că este o femeie de o virtute și sfințenie excepționale și a trebuit să împace acest lucru cu sarcina ei surprinzătoare. Chiar și după ce îngerul i s-a arătat într-un vis, el avea întrebări în mintea lui când se gândea la această situație.

Sfânta Fecioară a fost și ea invitată de Dumnezeu să primească sarcina cu credință. Răspunsul ei a fost perfect: „Fie mie după cuvântul tău”. Ea nu putea să explice și nici să înțeleagă ce se întâmplă, dar, cu toate acestea, știa în adâncul sufletului ei că Dumnezeu era cel responsabil să conducă totul către gloria Lui.

Atât Maria cât și Iosif sunt modele minunate de credință și ascultare. Au fost ascultători față de voința lui Dumnezeu, în ciuda faptului că voia lui i-a atras într-o taină incredibilă și de nepătruns. Ei au fost primii martori ai mântuirii lumii și a celui mai mare mister cunoscut vreodată. Și amândoi au îmbrățișat acest mister și l-au trăit ​​cu credință.

Reflectează la invitațiile pe care le-ai primit de la Dumnezeu de a îmbrățișa tainele vieții. Căile lui Dumnezeu sunt adesea mai mult decât putem înțelege și ne dăm seama. Maria și Iosif ne dau mărturie despre cum trebuie să gestionăm fiecare mister la care Dumnezeu ne invită să participăm. Spune „da” voinței lui Dumnezeu, așa cum a făcut acest cuplu sfânt.

Preaiubită Mamă, Sfinte Iosife, rugați-vă pentru mine
ca să am credința pe care ați trăit-o amândoi.
Când apar întrebări în inima mea,
ajutați-mă să răspund cu generozitate lui Dumnezeu,
așa cum ați făcut-o și voi.
Isuse, am încredere în Tine!
Amin.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top