ZMT

Papa către tineri în Ziua Mondială a Tineretului

Din dorința Sfântului Ioan Paul al II-lea, în fiecare Duminică a Floriilor se celebrează, la nivel diecezan, Ziua Mondială a Tineretului. Tema de anul acesta este: „Iată, slujitoarea Domnului: fie mie după cuvântul tău!” (Lc 1,38). Despre Sfânta Fecioară Maria, Papa Francisc spunea la privegherea de rugăciune din timpul Zilei Mondiale a Tineretului din Panama: „Maria a intrat în joc şi pentru aceasta este puternică, pentru aceasta este o influencer, este influencer a lui Dumnezeu! «Da»-ul şi dorinţa de a sluji au fost mai puternice decât îndoielile şi decât dificultăţile.”

La omelia din cadrul Sfintei Liturghii din Duminica Floriilor Papa Francisc i-a îndemnat pe tineri să fie fideli mărturisitori ai lui Cristos: „Dragi tineri, nu vă rușinați să vă exprimași entuziasmul vostru față de Isus, să strigați cu glas tare că El e viu, că este viața voastră! Dar în același timp, nu vă fie teamă să-L urmați pe calea crucii. Și când veți simți că vă cere să renunțați la voi înșivă, să vă despuiați de certitudinile voastre, să vă încredințați pe deplin Tatălui care este în ceruri, atunci bucurați-vă și tresăltați de veselie! Sunteți pe calea Împărăției lui Dumnezeu!”.

După Sfânta Liturghie din Piața Sfântul Petru, în cuvintele care au însoțit rugăciunea „Îngerului Domnului”, Sfântul Părinte s-a adresat din nou tinerilor invitându-i să își însușească : „Dragi frați și surori, vă salut pe toți cei care ați participat la această celebrare și pe cei care sunt alături de noi prin mijloacele de comunicare. Acest salut se extinde la toți tinerii care astăzi, în jurul episcopilor lor, celebrează Ziua tineretului în diecezele lumii. Dragi tineri, vă invit să vă însușiți și să trăiți în viața de zi cu zi indicațiile recentei exortații apostolice «Christus vivit», rod al Sinodului la care au fost implicați mulți de aceeași vârstă cu voi. În textul acesta, fiecare dintre voi poate găsi motive rodnice pentru viața și drumul său de creștere în credință și în slujirea fraților.”

Papa Francisc a dorit să marcheze Ziua Mondială a Tineretului și printr-un mesaj publicat pe contul de Twitter: „Astăzi, Ziua Mondială a Tineretului, doresc să amintesc numeroșii tineri sfinți și sfinte, în mod special aceia «de la ușa vecină», pe care doar Dumnezeu îi cunoaște și, uneori, îi place să îi descopere în mod surprinzător.”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top