Advent

Itinerar spiritual de Advent

Adventul este un timp liturgic de pregătire pentru sărbătoarea Nașterii Mântuitorului. Tocmai pentru a fi parcurs ca un drum de credință, Oficiul pentru Pastorația Tineretului propune un itinerar spiritual destinat în mod special tinerilor intitulat „Cerul meu din noaptea de Crăciun”.  Itinerarul este sub forma unei broșuri  de 56 de pagini color, dimensiuni 10,5 x 14,8 cm, cu texte pentru fiecare zi din timpul Adventului ce cuprind o reflecție la evanghelia zilei, referințe din viața sfântului zilei, îndemn la rugăciune, o misiune de îndeplinit pe parcursul zilei și o „evaluare” a drumului parcurs.

În introducere, itinerarul este prezentat astfel: „O foarte veche carte de rugăciuni purta denumirea «Calea cerului». Dacă îi vei întreba pe bunicii tăi despre ea, sigur își vor aminti. O cale spre cer, Cerul meu din noaptea de Crăciun, este ceea ce îți propunem și noi pentru timpul Adventului și sărbătoarea Crăciunului. Un drum de rugăciune, de meditație, de tăcere, de acțiune pentru ca bucuria Crăciunului să te găsească în «al nouălea cer», cu inima și viața transformate, pregătite să îl primească pe Mântuitorul. Știm că este o propunere «old style»… o cărticică pe care să o porți mereu în buzunar sau în rucsac, să o deschizi pentru a citi din ea, să scrii pe paginile ei… Am dorit asta dinadins pentru a te scoate puțin din lumea ecranelor și a te strămuta pe… o cărare spre inima și viața ta, spre cer, spre Dumnezeu de-a lungul căreia să dăruiești, să te rogi, să ții post. Sper să parcurgi cu folos această cale cu privirea mereu înălțată și cu inima tresăltând de bucurie! Iar dacă îți va prinde bine, poți să o recomanzi și altora!”

Introducerea și primele două zile din itinerar pot fi consultate aici.

Itinerarul spiritual de Advent poate fi comandat (minim 10 exemplare) prin completarea formularului de aici. Prețul unui exemplar este de 10 lei.

Pentru alte detalii:
Raluca Cocuț
Telefon: 0769742227
Email: raluca.cocut@hotmail.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top