Alte evenimente

Campania „40 de zile pentru viaţă”

Cea mai mare mişcare pro-viaţă la nivel mondial, campania „40 de zile pentru viaţă”, reîncepe la 27 septembrie, în Iaşi. Creştinii ieşeni se vor uni din nou în post, rugăciune şi veghe paşnică pentru încetarea avorturilor. Campania se va desfăşura pe Bulevardul Ştefan Cel Mare şi Sfânt (la Cub), în perioada 27 septembrie – 5 noiembrie 2017.

eveniment deschidere„Îi aşteptăm în stradă pe toţi cei care preţuiesc viaţa, care doresc să combată orice urmă de violenţă şi de nedreptate şi pentru care demnitatea umană are o valoare nemăsurată”, a declarat Raluca Cocuţ, coordonatorul local al campaniei. Evenimentul de lansare a campaniei are loc marţi, 26 septembrie, începând cu ora 20.00, în Sala Vega, din incinta hotelului Unirea (Piaţa Unirii, nr. 5).

Prima ediţie a campaniei în oraşul Iaşi a avut loc în primăvara acestui an, iar răspunsurile primite din partea comunităţii au fost foarte pozitive. „Au venit şi oameni din împrejurimi ca să participe la campanie şi am avut participanţi chiar şi din Republica Moldova. Aproape 400 de voluntari au pus suflet în această iniţiativă în lunile martie şi aprilie”, a mai spus Raluca. Şi de această dată, campania va însuma 40 de zile de veghe paşnică în rugăciune, desfăşurată în spaţiul public. Toţi participanţii la veghea paşnică vor fi rugaţi să semneze o declaraţie de pace, angajându-se să se comporte în permanenţă ca nişte adevăraţi ambasadori ai lui Cristos.

Campania „40 de zile pentru viaţă” nu este o campanie agresivă şi nu condamnă pe nimeni. Scopul prezenţei în stradă este de a oferi sprijin şi alternative la avort, de aceea mesajele sunt pozitive, invită la dialog şi comuniune. În perioada 27 septembrie – 5 noiembrie vor fi puse la dispoziţie, 12 ore/zi (7.00 – 19.00), pancarte cu mesaje pro-viaţă, materiale informative şi îndrumare către modalităţile de intervenţie pentru femeile care se confruntă cu sarcini neplanificate. Ajutorul pe care organizatorii de la Iaşi îl pun la dispoziţie constă în consultaţii şi ecografii gratuite în cadrul clinicii Providenţa, consiliere psihologică, pre- şi postnatală, maternală şi juridică pentru mame şi ajutor financiar pentru femeile care sunt constrânse să avorteze din considerente financiare.

Iniţiativa „40 de zile pentru viaţă”, aflată la a doua ediţie în Iaşi, vine ca răspuns la numărul de avorturi îngrijorător de mare şi la răspândirea acestui fenomen în ultimii ani. În ultimii 60 de ani, numărul copiilor avortaţi în România depăşeşte numărul populaţiei ţării, fapt care poziţionează România pe locul doi în lume. În medie, în România se fac, la momentul actual, 220 de avorturi pe zi. În anul 2014, numai în judeţul Iaşi au fost avortaţi peste 2000 de copii.

Concomitent, gazde ale campaniei „40 de zile pentru viaţă” din această toamnă mai sunt oraşele Cluj şi Gherla. La nivel mondial, campania se desfăşoară încă din 2004, începând din Texas, şi astăzi numărând 575 de oraşe în peste 40 de ţări. În decursul a 12 ani, prin aceste campanii, au fost salvate peste 12.000 de vieţi, iar numărul avorturilor pe plan local a scăzut – chiar şi cu 28%.

Pentru informaţii legate de campania „40 de zile pentru viaţă” în Iaşi, vizitaţi: 40.proviata.ro sau www.facebook.com/40zilepentruviata.

Persoana de contact: Raluca Cocuţ, coordonator „40 de zile pentru viaţă” Iaşi, tel. 0769/742227; iasi.40zilepentruviata@gmail.com; www.40daysforlife.com.

Echipa „40 de zile pentru viaţă”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top