ZMT

Mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului 2017

A fost publicat Mesajul Sfântului Părinte Papa Francisc pentru Ziua Mondială a Tineretului. În acest mesaj, Papa Francisc explică parcursul spiritual propus tinerilor pentru următoarea perioadă:

Îmi stă la inimă ca voi tinerii să puteți merge nu numai comemorând trecutul, ci având și curaj în prezent și speranță în viitor. Aceste atitudini, mereu vii în tânăra femeie din Nazaret, sunt exprimate clar în temele alese pentru următoarele trei ZMT. Anul acesta (2017) vom reflecta despre credința Mariei când în Magnificat a spus: „Mi-a făcut lucruri mari Cel Atotputernic” (Lc 1,49). Tema din anul următor (2018) – „Nu te teme, Marie, pentru că ai aflat har la Dumnezeu” (Lc 1,30) – ne va face să medităm asupra carității pline de curaj cu care Fecioara a primit vestea îngerului. ZMT 2019 va fi inspirată din cuvintele „Iată slujitoarea Domnului: fie mie după cuvântul tău” (Lc 1,38), răspuns al Mariei dat îngerului, încărcat de speranță.

Sfântul Părinte amintește și de Sinodul Episcopilor cu tema: Tinerii, credința și discernământul vocațional. Acesta are menirea de a analiza modul în care tinerii trăiesc experiența credinței în mijlocul provocărilor din timpul nostru.

Considerând tema pentru Ziua Mondială a Tineretului de anul acesta, Papa Francisc amintește tinerilor:

„Marile lucruri” pe care Cel Atotputernic le-a făcut în existența Mariei ne vorbesc și despre călătoria noastră în viață, care nu este o vagabondare fără sens, ci un pelerinaj care, chiar cu toate incertitudinile și suferințele sale, poate găsi în Dumnezeu plinătatea sa.

Întregul Mesaj poate fi citit aici.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top