Ziua Tineretului

Ziua Tineretului de la Buruienești – Comunicat de presă

COMUNICAT DE PRESĂ

Ziua Tineretului va fi la Buruieneşti

Tineri romano-catolici din întreaga Moldovă vor participa sâmbătă, 7 mai 2016, la celebrarea Zilei Tineretului la nivel diecezan. Aceasta va avea loc în Parohia Romano-Catolică „Sfântul Iosif Muncitorul” din Buruieneşti (jud. Neamţ).

Din cele 149 de parohii ale diecezei, sunt aşteptaţi mii de tineri pentru a asculta mesajul episcopului, pentru a se ruga şi pentru a cânta împreună. Momentul central al Zilei va fi sfânta Liturghie prezidată de PS Petru Gherghel, episcop de Iaşi. La celebrare vor participa ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop de Bucureşti, care va ţine cuvântul de învăţătură, şi PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi.

La Buruieneşti, tinerii se vor întâlni pentru a medita tema anului din mesajul Sfântului Părinte: „Fericiţi cei milostivi, pentru că ei vor afla milostivire” (Mt 5,7). Mesajul vorbeşte despre Jubileul Milostivirii, despre milostivirea Tatălui şi despre bucuria extraordinară de a fi instrumente ale milostivirii lui Dumnezeu. „Milostivirea nu este simplă omenie, nici simplu sentimentalism. Aici este verificarea autenticităţii faptului de a fi ucenici ai lui Isus, a credibilităţii noastre de creştini în lumea de astăzi”.

În mesajul adresat tinerilor cu această ocazie, PS Petru Gherghel îi îndeamnă „să nu uite că faptele de milostenie sufletească şi trupească şi păstrarea sufletului curat sunt dovada adevăratei iubiri faţă de Dumnezeu cel milostiv şi faţă de Isus cel care s-a oferit pe sine pentru noi şi sunt o adevărată dovadă de credinţă şi milostivire cerească”.

La ora 11.00, episcopii şi preoţii vor porni din biserică în procesiune solemnă spre altarul în aer liber unde se va celebra sfânta Liturghie.

Crucea tinerilor şi icoana Maicii Domnului, preluate anul trecut de la Oneşti, vor fi purtate de către tinerii din Buruieneşti în procesiune şi vor fi predate, la finalul Liturghiei, tinerilor din parohia care va fi desemnată să organizeze întâlnirea tinerilor în anul 2017. Parohiile prezente la Buruieneşti vor avea câte un reprezentant care va sta în faţa altarului.

După Liturghie va avea loc Festivalul tinerilor, un program organizat de tineri, prin care vor manifesta darurile şi entuziasmul lor.

Dacă în Duminica Floriilor s-a celebrat Ziua Tineretului în cadrul fiecărei parohii, sâmbătă, 7 mai, această zi se va celebra la nivel diecezan. Toate aceste întâlniri locale sau diecezane îi pregătesc pe tineri pentru Ziua Mondială a Tineretului care se va desfăşura la Cracovia, în Polonia, în perioada 26-31 iulie 2016.

Biroul de Presă

Pr. Cornel Cadar

Persoană de contact: pr. Felix Roca (tel. 0741/501481; 0769/288978; e-mail: pr.felixroca@gmail.com)

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top