Ziua Tineretului

Finalitatea Zilei Tineretului

Ziua Tineretului este un semn al grijii Bisericii locale faţă de tineri. Acestora le este dedicată o zi, la nivel diecezan, în spiritul Zilelor Mondiale ale Tineretului. Este o ocazie deosebită în care tinerii din întreaga dieceză să se întâlnească şi să dea mărturie de credinţa lor. În Duminica Floriilor din anul 2013 papa Francisc se adresa astfel tinerilor:

„Tinerii trebuie să spună lumii: este bine a-l urma pe Isus; este bine a merge cu Isus; este bun mesajul lui Isus; este bine a ieşi din noi înşine, la periferiile lumii şi ale existenţei pentru a-l duce pe Isus!”

Aceasta este misiunea tinerilor care participă la Ziua Tineretului: să manifeste bucuria credinţei lor!

După modelul Zilelor Mondiale ale Tineretului întâlnirea diecezană a tinerilor îmbină celebrarea (sfânta liturghie, diferite momente de rugăciune etc.), formarea (umană, spirituală, specifică pentru anumite activităţi), sărbătoarea (Festivalul tinerilor) şi comuniunea (întâlnirea între tineri, schimb de experienţă, entuziasm, sărbătoare etc.).

Trăită ca un pelerinaj (nu doar ca o zi alternativă, de excursie, de distracţie) Ziua Tineretului poate fi o ocazie de a deveni cu adevărat misionari ai lui Cristos, semne vii ale prezenţei sale în istoria tinerilor şi în lumea de azi!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top