Evenimente

Părinte Cornel, să te bucuri de tinerețea veșnică!

„Cristos trăiește. El este speranța noastră și cea mai frumoasă tinerețe din această lume. Tot ceea ce atinge el devine tânăr, devine nou, se umple de viață” spune Papa Francisc în deschiderea Exortației apostolice postsinodale „Christus vivit”.

Părintele Cornel Cadar a fost un apostol al tinerilor! A contemplat tinerețea lui Cristos în tinerii pe care i-a întâlnit, însuflețit, călăuzit și organizat. S-a lăsat molipsit de tinerețea lor și, în schimb, le-a dăruit timpul și înțelepciunea sa, pentru ca împreună, pășind pe drumul vieții, să se umple de tinerețea lui Cristos.  

După anul 1990, în zorii libertății religioase, a înțeles că este timpul tinerilor și că aceștia au dreptul să îl cunoască pe Cristos și misiunea de a-l vesti în mediul în care trăiesc. Cu mult entuziasm i-a adunat în jurul său pentru a-i îndrepta spre Cristos și pentru a-i ajuta să strălucească în Biserică. Astfel generații și generații pot spune astăzi despre părintele Cornel: „a fost preotul tinereții mele”.

Părintele Cornel a știut să trezească în mulți tineri inimoși spiritul de inițiativă și implicarea consecventă în Biserică. Așa a luat naștere „Ziua Tineretului”, așa au fost puse bazele pentru „Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic”, așa a fost întemeiată Acțiunea Catolică în Dieceza de Iași, așa s-au pornit numeroase inițiative cu tinerii și pentru tineri.  I-a scos pe tineri nu numai din „carapacea” lor, ci și din interiorul granițelor țării, purtându-i la Zilele Mondiale ale Tineretului sau la întâlnirile internaționale ale Acțiunii Catolice. La toate aceste întâlniri răsuna vocea inconfundabilă a părintelui Cornel care predica, anima, cânta, entuziasma. La aceste întâlniri diecezane, naționale sau internaționale, când îi simțea pe tineri că sunt obosiți sau plictisiți, părintele Cornel lansa cunoscutul îndemn, devenit o „marcă” a sa: „Să mai cântăm un cântecel!”.

Părintele Cornel a știu să intoneze imnul credinței, să proclame frumusețea preoției, să simtă ritmurile tinereții. De tinerețea veșnică se bucură acum și, din împărăția Regelui veșnic, continuă să ne adreseze îndemnul de a cânta minunățiile lui Dumnezeu. Iar printre aceste minunății este și viața sa, viața părintelui Cornel, preot tânăr, apostol al tinerilor, atins de tinerețea lui Cristos.

Părinte Cornel, să te bucuri de tinerețea veșnică!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top