Alte evenimente

Sesiunea de primăvară a Comisiei pentru Pastorația Tineretului

În perioada 5 – 7 martie 2018 a avut loc întâlnirea de primăvară a Comisiei pentru Pastorația Tineretului din cadrul Conferinței Episcopilor Catolici din România. Întâlnirea s-a desfășurat la Casa comunitară „Domus Helga Winter” din Ardud Vii, în Dieceza Romano-Catolică de Satu Mare. La întâlnire au participat preoții responsabili ai oficiilor diecezane cu pastorația tineretului și tineri implicați în activitatea oficiilor. Discuțiile au fost moderate de părintele Felix Roca, responsabil al Oficiului Național pentru Pastorația Tineretului.

Discuțiile au debutat în după-amiaza zilei de luni cu informațiile despre Sinodul tinerilor și Reuniunea pre-sinodală din perioada 19 – 24 martie a.c. de la Roma. La această întâlnire, din partea Conferinţei Episcopilor Catolici din România va fi prezentă tânăra Celina Dumitru.

Următoarea temă de discuție a fost Ziua Mondială a Tineretului din Panama, ce se va desfășura în perioada 22 – 27 ianuarie 2019. Responsabilii diecezani și eparhiali au pus la punct detaliile organizatorice în ceea ce privește participarea tinerilor din România la această întâlnire.

Ziua de marți, 6 martie, a debutat cu celebrarea Sfintei Liturghii de către PS Eugen Schönberger, episcop de Satu Mare, alături de preoții responsabili prezenți la întâlnire. Ziua a fost dedicată în întregime Întâlnirii Naționale a Tineretului Catolic de la Satu Mare din acest an. În prima parte, organizatorii au prezentat toate detaliile desfășurării evenimentului: participare, program, cazări. În cea de-a doua parte a zilei, toți cei prezenți au vizitat locurile unde se va desfășura evenimentul în luna iulie, precum și câteva spații de cazare a tinerilor care vor participa la întâlnire.

În dorința de a asculta tot mai mult vocea tinerilor în vederea Sinodului dedicat lor, s-a stabilit organizarea unei întâlnirii cu reprezentanți ai fiecărei episcopii. Aceasta se va desfășura în perioada 3 – 5 septembrie a.c. la Casa comunitară „Domus Helga Winter” din Ardud Vii. Această întâlnire va fi și ocazie de evaluare a Întâlnirii Naționale a Tineretului Catolic de la Satu Mare.

Activitatea de la întâlnirea de primăvară a comisiei s-a încheiat în dimineața zilei de miercuri cu celebrarea Sfintei Liturghii în semn de mulțumire pentru munca celor de la Satu Mare, dar și a fiecărui responsabil diecezan și eparhial care construiește alături de tineri o Biserică mai aproape de lumea lor.

Următoarea întâlnire a Comisiei pentru Pastorația Tineretului din cadrul Conferinței Episcopilor Catolici din România va avea loc în perioada 3 – 5 septembrie a.c., gazdă fiind tot Dieceza de Satu Mare.

Fotografii de la acest eveniment se găsesc aici.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top