Sărbătoarea Copiilor

Sărbătoarea Copiilor 2016: „Să creştem milostivi ca Tatăl!”.

Sărbătoarea Copiilor va avea loc la Nicolae Bălcescu, în ziua de 4 iunie 2016. Tema întâlnirii este: „Să creştem milostivi ca Tatăl!”. Este o sărbătoare a credinţei şi a bucuriei, deoarece copiii din întreaga dieceză se adună în jurul lui Isus, cel mai bun prieten al copiilor, de la care doresc să înveţe să crească în milostivire.

Care este obiectivul Sărbătorii Copiilor?

Copiii au nevoie să simtă că sunt iubiţi, că sunt îngrijiţi, că cei mari se preocupă de creşterea lor. Sărbătoarea Copiilor are tocmai acest rol de a transmite copiilor că cei mari, în numele lui Isus, au grijă de ei, îi ajută să se apropie de Dumnezeu, îi educă pentru a trăi aşa cum Isus însuşi doreşte! Însă, avem atât de mult de învăţat de la ei: puritatea credinţei, gingăşia trăirilor, seninătatea sufletului, încrederea totală… În orice copil este ascuns un vis al lui Dumnezeu!

Care este tema de anul acesta?

Tema „Să creştem milostivi ca Tatăl!” se încadrează în contextul Jubileului Extraordinar al Milostivirii. Astfel, Sărbătoarea Copiilor din anul acesta are menirea de a-i însoţi pe copii pe drumul creşterii în milostivire.

Care este programul zilei?

Evenimentul se va desfăşura după următorul program:
08.00 – Deschiderea centrelor de primire
09.30 – Program de animare
10.00 – Deschiderea Sărbătorii Copiilor
Rugăciune, moment catehetic, imnul
10.30 – Pregătire pentru sfânta Liturghie
11.00 – Sfânta Liturghie
12.30 – Program de animare
13.00 – Festivalul copiilor
14.30 – Încheierea Sărbătorii Copiilor.

Ce trebuie avut în vedere pentru o bună desfăşurare a Sărbătorii Copiilor?

  • Grupurile de copii care vor participa la această sărbătoare trebuie să aibă un număr suficient de responsabili bine pregătiţi; aceştia să se asigure la plecarea din propriile parohii că fiecare copil are o şepcuţă/pălărioară, sticluţă cu apă şi pacheţel pentru prânz.
  • La sosirea la Nicolae Bălcescu şi pe parcursul întregii zile, responsabilii grupurilor sunt rugaţi să respecte indicaţiile organizatorilor şi voluntarilor. Bagajele nu vor fi lăsate la autocare pentru a evita deplasarea spre parcare în timpul prânzului.
  • Responsabilii grupurilor vor face înscrierea participanţilor la centrul de primire. Aici vor primi ecusoane pentru toţi participanţii. Acestea trebuie completate cu numele copiilor şi parohia din care provin.
  • La centrul de primire, responsabilii grupurilor vor primi tricoul cu numele propriei parohii pentru reprezentantul care va sta în faţa altarului.
  • Se recomandă călduros să se participe la întreg programul. Plecarea înainte încheierii Sărbătorii Copiilor deranjează desfăşurarea evenimentului şi este o lipsă de respect pentru ceilalţi participanţi.
  • Preoţii care vor concelebra la sfânta Liturghie sunt rugaţi să aducă stolă de culoare albă.

Cum se face înscrierea pentru participarea la Festivalul Copiilor?

Festivalul copiilor este o componentă esenţială a Sărbătorii Copiilor Nicolae Bălcescu 2016. Pe lângă celelalte componente ale evenimentului Festivalul copiilor urmăreşte să ofere copiilor participanţi un program artistic educativ, consistent şi variat. Ideea de bază este promovarea copiilor talentaţi din parohiile Diecezei de Iaşi. Aşadar, este un festival realizat de copii şi pentru copii. Cei care doresc să participe la Festivalul copiilor din cadrul Sărbătorii Copiilor Nicolae Bălcescu 2016 pot să înscrie accesând formularul de aici.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top