Sărbătoarea Copiilor

Mesajul PS Iosif Păuleţ cu ocazia Sărbătorii Copiilor 2022

Dragi copii,

În mod tradiţional, luna iunie este dedicată Preasfintei Inimi a lui Isus. Însă, în fiecare an, la începutul primei luni de vară, ne îndreptăm gândul spre voi, deoarece voi aveţi un loc special în inima lui Isus. Mă alătur părinţilor şi tuturor celor care se ocupă de creşterea şi educaţia voastră pentru a vă transmite preţuirea şi dragostea mea, precum şi dorinţa ca voi să creşteţi frumos, să fiţi feriţi de orice rău şi să vă puteţi bucura de un viitor fericit! Totodată, vă mulţumesc pentru tot ceea ce ne transmiteţi şi pentru ceea ce faceţi ca lumea în care trăim să fie mai frumoasă! Vă mulţumesc pentru seninătatea, bucuria, entuziasmul, gingăşia, încrederea şi dorinţa voastră de a învăţa! Să preţuiţi mereu toate aceste daruri primite de la Dumnezeu, care înnobilează inima voastră şi dau culoare lumii în care trăim!

„Aleargă la Isus!”

Împreună cu voi îi mulţumesc lui Dumnezeu că ne oferă un mare dar: să ne întâlnim cu toţii la Şcheia pentru Sărbătoarea Copiilor. Dacă în anii trecuţi nu a fost posibil acest lucru, iată, anul acesta vom fi împreună în jurul lui Isus!

Tema pentru Sărbătoarea Copiilor de anul acesta, pe care au ales-o cei care se ocupă cu atâta dragoste de voi, vă îndeamnă atât de clar: „Aleargă la Isus!”. Imnul întâlnirii spune atât de frumos:

„E prietenul nostru, e mereu cu noi,
Este fratele nostru, noi suntem ai săi,
Ne ţine de mână, ne-nvaţă la bine
Haide la el, te aşteaptă şi pe tine!”

Sfânta Evanghelie ne spune că mulţi alergau la Isus pentru a asculta cuvântul său şi pentru a găsi ajutor şi alinare: „Când au coborât din barcă, recunoscându-l îndată, unii au alergat în toată regiunea aceea şi au început să-i aducă pe tărgi pe cei bolnavi oriunde auzeau că se află el” (Mc 6,54-55). Însăşi Fecioara Maria ne dă exemplu în privinţa acesta. Atunci când a aflat că a devenit mama Fiului lui Dumnezeu „Ridicându-se, Maria s-a dus în grabă” (Lc 1,39) la verişoara ei, Elisabeta, pentru a se bucura împreună de darurile minunate ale lui Dumnezeu.

Să alergaţi la Isus în orice moment din viaţa voastră! Alergaţi la el pentru a-i mulţumi, pentru a-l preamări, pentru a-l lăuda! Alergaţi la el pentru a-i cere să vă ferească de orice rău şi să vă întărească în momentele mai grele! Alergaţi la el pentru a implora pacea pentru lumea întreagă! Alergaţi la el pentru a vă ruga pentru părinţii, educatorii şi binefăcătorii voştri! Să alergaţi la Isus acum, când sunteţi copii, pentru ca, mai apoi, când veţi creşte, să nu vă îndepărtaţi niciodată de el!

Iubiţi copii,

Sper ca participarea la Sărbătoarea Copiilor de la Şcheia să vă umple de bucurie şi să vă apropie mai mult de Isus Cristos, cel mai bun prieten al vostru! Vă îndemn să vă rugaţi pentru toate persoanele generoase care se îngrijesc să vă ofere o zi de neuitat, în data de 4 iunie, dar, bineînţeles, să nu uitaţi să vă rugaţi neîncetat pentru părinţii voştri şi pentru toţi aceia care vă ocrotesc şi vă educă! Îndrăznesc să vă îndemn să vă rugaţi şi pentru Papa Francisc, care în urmă cu trei îi binecuvânta pe copii chiar la Iaşi.

Duhul Sfânt, pe care îl vom sărbători în ziua de Rusalii, să reverse asupra voastră toate darurile sale pentru ca voi să vă trăiţi prietenia cu Isus mereu cu bucurie!

Noi, cei mari, dorim să învăţăm de la voi şi să alergăm la Isus în momentele de bucurie, în situaţiile de încercare şi, mai ales, atunci când suntem chemaţi să luăm decizii importante. Cât de mult s-ar schimba în bine lumea în care trăim dacă toţi am alerga la Isus!

Sfânta Fecioară Maria, care mereu s-a îndreptat spre fiul ei, Isus, să vă ocrotească şi să reverse în inima voastră frumuseţea sa! Sfântul Iosif, care a avut mereu grijă de Isus, să vă călăuzească paşii pe cale binelui!

Vă îmbrăţişez şi vă binecuvântez din toată inima!

Iaşi, 1 iunie 2022

Al vostru,
✠ Iosif Păuleţ
episcop de Iaşi

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top