Alte evenimente

Reculegere pentru tineri în Postul Mare

Oficiul pentru Pastoraţia Tineretului propune tinerilor un timp de reculegere spirituală pentru perioada Postului Mare, pornind de la tema Zilei Mondiale a Tineretului 2016.

Zilele de reculegere se vor desfăşura în perioada 13-14 februarie 2016, la Centrul Gaudium et Spes, din Traian (NT).

Întâlnirea va avea tema „Milostivirea lui Dumnezeu: duioșie, compasiune, indulgență și iertare”, iar motoul biblic călăuzitor „Fericiți cei milostivi, pentru că ei vor afla milostivire” (Mt 5,7). Pornind de la această temă încredinţată de Papa Francisc pentru Ziua Mondială a Tineretului de anul acesta, timpul de reculegere va fi caracterizat de meditarea Cuvântului lui Dumnezeu, reflecţie asupra realităţii tinerilor, a căutării fericirii, a milostivirii. Nu vor lipsi momente de tăcere şi de rugăciune comună.

Programul, care poate suferi unele modificări, este următorul:

Sâmbătă, 13 februarie
09.00 Primirea participanţilor
10.00 Rugăciunea de deschidere
10.30 Dinamici de cunoaştere
11.30 „În căutarea milostivirii” – exerciţii de reflecţie comună
13.00 Prânzul
15.00 Calea Crucii
16.00 Meditaţie: „Milostivi precum Tatăl” – pr. Felix Roca
17.30 Adoraţie euharistică
19.00 Sfânta Liturghie
20.00 Cina
21.00 „Milostivopoli”
Rugăciunea de seară

Duminică, 14 februarie
08.00 Rugăciunea de dimineaţă
08.30 Micul dejun
09.00 Meditaţie: „Instrumente ale milostivirii lui Dumnezeu” – pr. Felix Roca
10.00 Reflecţie personală
10.30 „Dorinţele noastre” – moment de împărtăşire
12.00 Sfânta Liturghie
13.00 Prânzul
Plecări

Timpul de reculegere va fi îmbogăţit de îndemnurile Papei Francisc adresate tinerilor în Mesajul pentru Ziua Mondială a Tineretului 2016:

„Probabil vreunul dintre voi are o povară în inima sa și se gândește: Am făcut asta, am făcut aia… Nu vă temeți! El vă așteaptă! El este tată: ne așteaptă mereu! Cât de frumos este a întâlni în sacramentul Reconcilierii îmbrățișarea milostivă a Tatălui, a descoperi confesionalul ca loc al Milostivirii, a ne lăsa atinși de această iubire milostivă a Domnului care ne iartă mereu!”

„Întâlnesc atâția tineri care spun că s-au săturat de această lume așa de divizată, în care se ciocnesc susținători din facțiuni diferite, există atâtea războaie și există chiar cei care folosesc propria religie ca justificare pentru violență. Trebuie să-l implorăm pe Domnul să ne dăruiască harul de a fi milostivi cu acela care ne face rău. Ca Isus care pe cruce se ruga pentru cei care l-au răstignit: „Tată, iartă-i căci nu știu ce fac” (Lc 23,34). Singura cale pentru a învinge răul este milostivirea.”

„Preaiubiți tineri, Isus milostiv, reprezentat în efigia venerată de poporul lui Dumnezeu în sanctuarul din Cracovia dedicat lui, vă așteaptă. El are încredere în voi și contează pe voi! Are atâtea lucruri importante de spus fiecăruia și fiecăreia dintre voi… Nu vă fie frică să vă îndreptați spre ochii săi plini de iubire infinită față de voi și lăsați ca să ajungă la voi privirea sa milostivă, gata să ierte orice păcat al vostru, o privire capabilă să schimbe viața voastră și să vindece rănile sufletelor voastre, o privire care satură setea profundă care locuiește în inimile voastre tinere: sete de iubire, de pace, de bucurie și de fericire adevărată. Veniți la El și nu vă fie frică!”

Întâlnirea este adresată tinerilor peste 18 ani. Cei care doresc să participe sunt rugați să completeze formularul de înscriere.

Contribuţia pentru cazare şi masă este de 60 de lei.

Detalii se pot obţine de la pr. Felix Roca: tel. 0741501481; email: pr.felixroca@gmail.com.

Vă aşteptăm cu inima deschisă!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top