Pelerinajul tinerilor la Cacica

Pelerinajul tinerilor la Cacica

În Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, tinerii din Dieceza de Iaşi sunt invitaţi să facă un pelerinaj la sanctuarul Sfintei Fecioare Maria de la Cacica pentru a invoca pacea pentru lumea întreagă.

Un adevărat pelerinaj presupune sacrificiu. Acesta este un element esenţial al pelerinajului. Drumul pe jos, înfruntând căldura sau vântul, razele dogoritoare ale soarelui sau ploaia, asfaltul înfierbântat sau pietrele şi praful înseamnă o penitenţă şi o întărire a voinţei. De fapt, viaţa este uneori o „cursă cu obstacole”. Însă, în pelerinajul nostru pământesc Cristos păşeşte mereu cu noi.

Oficiul pentru Pastorația Tineretului, în colaborare cu Oficiul pentru Vocaţii și Oficiul pentru Pastoraţia Şcolară și Predarea Religiei în Școli, îndeamnă tinerii, seminariștii și persoanele consacrate să se unească în rugăciune și să participe la pelerinajul pe jos spre Sanctuarul Maicii Domnului de la Cacica cu o intenție specială: pacea pentru lumea întreagă.

Pelerinajul tradiţional al tinerilor la sanctuarul de la Cacica va începe duminică, 14 august 2022. Tinerii, seminariștii, persoanele consacrate şi toți credincioșii care doresc să participe sunt rugaţi să fie prezenţi la locul de după calea ferată, înainte de zona unde încep serpentinele, până la ora 12.00. La această oră va avea loc ritualul pornirii în pelerinaj, după care se va începe procesiunea spre sanctuar. Aici se va ajunge în jurul orei 13.30 şi va avea lor ritualul primirii tinerilor pelerinilor la sanctuar.

Sfânta Liturghie din ajunul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, de la ora 18.00, va fi animată de tineri, seminariști            şi persoane consacrate. Următorul moment va fi privegherea mariană şi procesiunea cu lumânări de la ora 22.00. Sfânta Liturghie din solemnitatea Adormirii Maicii Domnului va avea loc la ora 11.00.

Vă așteptăm la Cacica pentru a o cinsti împreună pe Sfânta Fecioară Maria și pentru a ne ruga pentru pace în lumea întreagă!

Imaginea pentru promovarea evenimentului pe rețelele sociale poate fi descărcată de aici.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top