Evenimente

Sesiunea de toamnă a Comisiei naționale pentru Pastorația Tineretului

În perioada 16 – 18 septembrie 2019, Comisia pentru Pastorația Tineretului din cadrul Conferinței Episcopilor Catolici din România s-a reunit în sesiunea de toamnă la Băile-Felix. Gazda acestei întâlniri a fost Episcopia Română Unită cu Roma Greco-Catolică de Oradea, prin intermediul Biroului pastoral.

Lucrările au fost coordonate de părintele Felix Roca, responsabilul comisiei. Sesiunile de lucru au fost deschise de o reflecție asupra Exortației apostolice post-sinodale „Christus vivit”. A urmat prezentarea celui de-al XI-lea Forum Internațional al Tinerilor, ce a avut loc la Sassone (Roma), în perioada 19 – 22 iunie 2019. Discuțiile au continuat pe marginea temelor prevăzute de ordinea de zi: itinerarul pastoral al Zilelor Mondiale ale Tineretului pentru anii 2020 – 2022, simpozionul despre tineri ce va avea loc la Cracovia în anul 2020, perspectivele Întâlnirii Naționale a Tineretului Catolic din România din anul 2021, grija față de destinatarii activităților organizate de către oficiile diecezane și eparhiale pentru tineret, sursele de finanțare ale comisiei.

Preasfințitul László Böcskei, episcop romano-catolic de Oradea, a participat la o parte din lucrări manifestându-și aprecierea pentru munca desfășurată de responsabili în propriile episcopii și încurajându-i să continue cu entuziasm slujirea tinerilor. Preasfinția Sa a prezidat și Sfânta Liturghie din ziua de miercuri, 17 septembrie 2019, celebrată în biserica „Coborârea Sfântului Spirit” din Băile-Felix. La finalul acestei celebrări, părintele Mihai Vătămănelu OFMConv., Vicar general al Episcopiei Române Unite cu Roma Greco-Catolică de Oradea, i-a salutat pe participanți și a transmis prețuirea și susținerea Preasfințitului Virgil Bercea.

Următoarea sesiune a Comisiei pentru Pastorația Tineretului din cadrul Conferinței Episcopilor Catolici din România va avea loc în perioada 9 – 11 martie 2020 și va fi găzduită de Episcopia Romano-Catolică de Iași.

Mai multe fotografii se găsesc aici.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top