Pelerinajul tinerilor la Cacica

Voluntari la Cacica

În fiecare an, Sanctuarul de la Cacica adună mii de pelerini în sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. În vederea bunei desfășurări a tuturor celebrărilor este nevoie de disponibilitatea tinerilor care să se implice ca voluntari.

Pentru un tânăr creștin, voluntariatul este slujire. Înseamnă a avea aceleași atitudini ca ale lui Cristos, care nu a venit în lume ca să fie slujit, ci ca să slujească, s-a plecat în fața ucenicilor și le-a spălat picioarele. Însăși Sfânta Fecioară Maria este un model, deoarece întreaga ei viață a fost un „da” spus lui Dumnezeu pentru binele tuturor oamenilor.

Papa Francisc, la sfârșitul Zilei Mondiale a Tineretului de la Cracovia, s-a adresat astfel voluntarilor: „În voluntariat orice slujire este importantă, chiar și cea mai simplă. Și sensul său ultim este deschiderea la prezența lui Isus; experiența iubirii care vine de sus este aceea care pune în mișcare și umple de bucurie. Voluntarul de la Zilele Mondiale ale Tineretului nu este numai un «operator», este mereu un evanghelizator, pentru că Biserica există și acționează pentru a evangheliza.”

Tinerii care doresc să fie voluntari la Cacica sunt rugați să completeze următorul formular de înscriere:

Informaţii utile pentru toţi voluntarii:

  • prima întâlnire cu voluntarii va avea loc în ziua de 13 august 2016, după sfânta Liturghie de la ora 18.00, în faţa sanctuarului;
  • fiecare îşi va asigura cazarea şi hrana pe întreaga perioadă a pelerinajului;
  • fiecare va avea cu el cort, izopren, sac de dormit sau pături, sursă de lumină (lanternă);
  • este bine de luat în consideraţie schimbările de temperatură şi vremea: fiecare să fie echipat atât cu haine subţiri cât şi cu haine mai grosuţe, o pelerină de ploaie sau o umbrelă.

Mulţumim anticipat tuturor voluntarilor care se vor pune în slujba pelerinilor!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top