Sărbătoarea Copiilor

Sărbătoarea Copiilor: Suntem curajoși ca Maria!

A XVII-a ediție a Sărbătorii Copiilor s-a desfășurat sâmbătă, 2 iunie, la Cleja, județul Bacău, în parohia „Sfântul Francisc din Assisi”. Tema, „Curajoși ca Maria”, a strâns în jurul Sfintei Fecioare peste 4000 de copii și animatori, însoțiți de asistenții spirituali și persoanele consacrate din 100 de parohii ale Diecezei de Iași. Evenimentul tradiție a fost așteptat cu multă nerăbdare atât de comunitatea gazdă, cât și de copiii de peste tot, care au umplut străzile localității cu strigăte și bucurie încă de la primele ore ale dimineții.

Pe scena din Cleja, programul a început cu un moment de înviorare și dezmorțire, după lungul timp petrecut în autocare și mașini. Nici cei care au venit pe jos la sărbătoare nu au stat deoparte, dând curs invitației copiilor din Cleja și copiilor din Bacău, Parohia „Sf. Nicolae”, care i-au încurajat să danseze alături de ei. Părintele paroh, Iosif Demeter, a purtat salutul călduros din partea întregii comunități tuturor celor prezenți la întâlnire și i-a asigurat pe toți de rugăciunea sa. Părintele Felix Roca, responsabil al Oficiului pentru Pastorația Tineretului, a dat startul zilei cu rugăciunea rostită împreună cu copiii din Cleja și cu toți cei sosiți la sărbătoare.

Cateheza din acest an a fost pregătită de părintele Virgil Demșa, care a vorbit copiilor despre ce înseamnă cu adevărat curajul și cum este un copil care într-adevăr dă dovadă de curaj. El a subliniat faptul că nu atunci când ne angajăm să facem lucruri periculoase sau să încălcăm reguli ne dovedim viteji, ci tocmai atunci când alegem să facem binele, să ascultăm de cei mai mari și mai înțelepți, și mai ales când înfruntăm răul pentru că alegem să călătorim împreună cu Isus. Părintele a încheiat cu îndemnul prezent pe întreg parcursul zilei, încurajându-i pe toți să fie „curajoși ca Maria”.

În mijlocul copiilor au fost prezenți și păstorii diecezei, PS Petru Gherghel și PS Aurel Percă, care s-au alăturat celor prezenți pentru celebrarea sfintei Liturghii solemne. La cuvântul de învățătură, PS Aurel a amintit încurajările PS Petru din ziua de 1 iunie, un mesaj special pentru copiii diecezei care nu trebuie să simtă teama de a spune DA părinților, educatorilor și lui Isus, așa cum a făcut chiar Maria. Preasfințitul i-a asigurat pe cei mici că îngerii ne încurajează în misiunea noastră: în viață vor fi multe propuneri, dar trebuie să avem curajul să facem alegeri frumoase. „Să nu vă fie teamă de nimic, de ceea ce vedeți astăzi în lume. Lucrul principal este sufletul. Urmați glasul lui Dumnezeu care vă cheamă și împliniți voința Lui!” a fost îndemnul dat de PS Aurel la Sărbătoarea Copiilor de la Cleja.

La finalul sfintei Liturghii, și PS Petru și-a exprimat imensa bucurie de a simți din nou copilăria în prezența tuturor celor care au venit de aproape sau de departe să sărbătorească împreună acest dar al vieții. El i-a felicitat pe participanți pentru că au ales să petreacă această zi aproape de Maria și de Isus și le-a transmis părinților și educatorilor multă încredere în misiunea lor de animatori și chiar modele pentru cei mai mici.

După prânz și răcoritoarea înghețată oferită de gazde, a urmat Festivalul Copiilor. Din întreaga dieceză, copii talentați au urcat pe scena din Cleja pentru a cânta, a dansa, a-l preamări pe Dumnezeu pentru darurile cu care au fost înzestrați! A fost un spectacol impresionant! Episcopii noștri au urcat și ei pe scenă, învăluiți în baloane de săpun, gustând din nou din micile bucurii ale copiilor! Împreună cu ei, au fost protagoniștii celei mai mari lansări de vise din istoria Sărbătorii Copiilor. Ajutați de voluntari și de baloanele cu heliu, ei au trimis spre cer visele copiilor prezenți la Cleja, învăluindu-l în culoare și, mai ales, în speranță.

La Sărbătoarea Copiilor de la Cleja nu au lipsit concursurile, surprizele și pictura pe față, îmbrăcând întâlnirea în culoare și energie. Suntem recunoscători lui Dumnezeu pentru încă un eveniment reușit. Cu siguranță că cei mici s-au întors acasă mai bogați în prieteni, în bucurii și în iubire pentru Isus și pentru Mama Sa. Cu aceeași bucurie ne vom întâlni și anul viitor la Șcheia, în parohia „Înălțarea Sfintei Cruci”, unde icoana Sărbătorii Copiilor ne așteaptă!

Fotografii de la acest eveniment sunt disponibile aici.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top