Evenimente

Fratele Kilian, din Comunitatea de la Taizé, în vizită la Iaşi

În perioada 6 – 8 mai 2018, fratele Kilian, din Comunitatea de la Taizé, se va afla în vizită în Dieceza de Iaşi, în dorința de a purta mesajul comunității sale și de a întâlni persoanele atașate de spiritualitatea propusă de frații de la Taizé.

Duminică, 6 mai, începând cu ora 19.30, va avea loc un moment de rugăciune, urmat de un dialog cu fratele Kilian și de o agapă frățească. Întâlnirea se va desfășura în Aula „Fericitul Anton Durcovici” a Catedralei „Sf. Fecioară Maria, Regină”. Sunt invitate să participe toate persoanele care doresc să trăiască bucuria Învierii lui Cristos prin rugăciunile și cântările specifice Comunității din Taizé, într-un mod special fiind așteptați tinerii.

Întâlnirea va avea tema „Să căutăm izvoarele bucuriei”, inspirată din cele patru propuneri ale fratelui Alois, superiorul Comunității din Taizé: „Bucuria Evangheliei vine de la încrederea că suntem iubiți de Dumnezeu. Departe de a fi o stare de exaltare care ne face să fugim de provocările vieții, ea ne face mai sensibili față de cei care suferă.”

Comunitatea din Taizé reuneşte mai bine de o sută de fraţi, catolici şi de diverse origini protestante, provenind din circa treizeci de ţări. Prin însăşi existenţa sa, comunitatea este o „parabolă a comunităţii” ce doreşte ca prin viaţa proprie să fie un semn concret al împăcării între creştinii divizaţi şi între popoarele separate.

Anual, la Taizé merg foarte multe persoane, în special tineri, pentru a trăi zile intense de rugăciune, meditație și reflecție, într-un cadru de spiritualitate profundă și de viață simplă.

Din 1978, Comunitatea din Taizé organizează, în fiecare an, o întâlnire europeană pentru tineri intitulată „Pelerinaj de încredere pe Pământ”. Acest pelerinaj oferă participanţilor posibilitatea de a împărtăşi credinţa cu cei de vârsta lor de diferite confesiuni, de a cunoaşte realitatea comunităţilor creştine din ţara gazdă, de a se ruga în linişte cu ajutorul cântărilor specifice Comunităţii din Taizé, de a experimenta ospitalitatea familiilor care îşi deschid casele şi de a participa la diferite ateliere şi evenimente.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top