Alte evenimente

Preasfinţitul Petru Gherghel, prezent la Campania „40 de Zile pentru Viață”

Aflată la cea de-a doua ediție la Iași, Campania 40 de Zile pentru Viață a numărat ieri, 16 octombrie, a douăzecea zi de prezență și rugăciune în stradă. Cu acest prilej deosebit, PS Petru Gherghel a mers la locul de veghe și s-a rugat împreună cu voluntarii pentru viață și pentru toate femeile care sunt în dificultate, în criză de sarcină și descurajate.

Participanții l-au primit cu căldură pe episcop în mijlocul lor, iar cuvintele pe care acesta le-a adresat tuturor i-au sensibilizat și mai mult la problematica avortului din comunitatea ieșeană și din România. Preasfințitul și-a manifestat aprecierea și totodată a subliniat importanța și necesitatea unei astfel de inițiative în comunitatea noastră, mai ales în aceste timpuri când familia este atât de mult pusă la încercare. Prin mărturia de credință pe care voluntarii o dau la veghe, în mod public și pașnic, se demonstrează încă o dată cât de important este să avem curajul să fim asemenea lui Cristos, iubitori de oameni și de viață.

Până acum, prin campaniile 40 de Zile pentru Viață din această toamnă desfășurate în lumea întreagă, au fost declarați salvați 188 de bebeluși. Este incredibil impactul pe care prezența în stradă îl are asupra trecătorilor!

La Iași, campania continuă. În fiecare zi, pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, la Cub, creștini dornici să lupte pentru viață vin și se roagă pentru pruncii nenăscuți. Prezența lor în stradă are o contribuție semnificativă la sensibilizarea comunității în spiritul valorilor umane și creștine. Nimic nu trebuie să contravină unicității fiecărei persoane, nici chiar descurajarea sau disperarea. Viața este darul lui Dumnezeu și noi suntem chemați să-i fim apărători strașnici!

Invităm cât mai multe persoane să participe la privegherea din stradă înscriindu-se în prealabil la adresa http://40.proviata.ro, pe aplicaţia pentru mobil 40 Days for Life App sau la numărul de telefon 0768.231.388. Privegherea în stradă presupune rugăciune în tăcere pentru apărarea vieţii. Recomandarea este de a lua în considerare prezenţa cel puţin pentru o oră. Sunt aşteptaţi tinerii, adulţii şi familiile. Voluntarii campaniei îi primesc să se alăture în rugăciunea din stradă, la veghe, pe toți cei care simt că aceasta este lupta în care Cristos ne cheamă să fim în prima linie.

Fotografii de la eveniment se găsesc aici.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top