Evenimente

Încheierea celei de-a treia campanii „40 de Zile pentru Viață”

La Iași, s-a încheiat pe 25 martie campania de primăvară „40 de Zile pentru Viață”. Timp de 40 de zile, 12 ore pe zi, creștini aparținând diferitor confesiuni au stat la veghe în stradă și s-au rugat pentru încetarea avorturilor. Campania din această primăvară, desfășurată în perioada 14 februarie – 25 martie pe Bulevardul Ștefan cel Mare, a fost a treia de acest gen organizată în orașul Iași.

Pentru a sărbători curajul și fidelitatea voluntarilor care au participat în aceste 40 de zile la veghea și rugăciunea în stradă, în seara zilei de 26 martie organizatorii i-au invitat la o seară dedicată lor, o seară a împărtășilor și a felicitărilor. Evenimentul s-a desfășurat în Sala „Vasile Pogor” a Primăriei Municipiului Iași.

Întâlnirea a fost una cu totul deosebită, deoarece în mijlocul participanților a fost prezent și domnul Mihai Chirica, primar al orașului Iași, care a dorit în mod deosebit să felicite curajul voluntarilor de a înfrunta capriciile vremii și a rămâne statornici în lupta pentru viață. Domnul primar a vorbit despre importanța continuării acestei lupte și după cele 40 de zile și a subliniat cât de necesar este ca această morală creștină de a proteja viața cu orice preț să fie asumată de fiecare. El și-a manifestat aprecierea și încurajările pentru toți ieșenii care au ieșit în stradă în apărarea semenilor lor. Pe cei prezenți i-a îndrumat la gânduri bune, la mult curaj și la iubirea pentru viață și pentru semeni și i-a asigurat de sprijinul său total în desfășurarea acestor inițiative.

Cuvintele frumoase ale domnului primar au fost desăvârșit completate de intervenția doamnei profesor universitar dr. Daniela Șoitu (Facultatea de Filosofie și Științe Politice), care a subliniat cât de important este respectul oamenilor pentru viață și pentru ceilalți. Doamna profesor a scos în evidență responsabilitatea implicită a tatălui și des întâlnita situație când mama trebuie să facă față singură situației de criză. În completare, ea a propus chiar câteva modalități concrete prin care misiunea campaniei „40 de Zile pentru Viață” poate continua, ajungând până la rădăcinile acestor „întâmplări”: educația, demnitatea, curajul lui „Nu”. În încheiere, doamna profesor a asigurat organizatorii de aprecierea mediului universitar și a exprimat, în numele Universității Al. I. Cuza, dorința unei colaborări concrete în edițiile viitoare.

A venit apoi rândul voluntarilor să dea glas experiențelor lor din stradă. Prin participarea la veghe, s-au legat multe prietenii, iar grupuri de tineri s-au închegat și au înțeles mai bine misiunea lor de tineri creștini care trebuie să îmbrățișeze viața. De la eveniment nu au lipsit nici momentele artistice și nici recunoștința pentru toți cei care au muncit cu sârguință ca această campanie să răzbească prin viscol, ger și nepăsare. S-au oferit diplome, aplauze, și îmbrățișări.

Unul dintre voluntari a concluzionat foarte frumos misiunea acestei campanii: poate că noi nu vom face schimbări mari în lumea noastră, dar cu siguranță pentru cine are nevoie, schimbarea se produce atunci când ne vede pe noi rugându-ne în stradă. Sau, folosind chiar cuvintele lui: cu o floare nu se face primăvară, dar o floare poate să vestească sosirea ei!

Fotografii de la eveniment se găsesc aici.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top