Alte evenimente

Sesiunea de toamnă a Comisiei pentru  Pastorația Tineretului

 

În perioada 9 – 11 octombrie 2017 a avut loc întâlnirea Comisiei pentru  Pastorația Tineretului din cadrul Conferinței Episcopilor Catolici din România. Întâlnirea s-a desfășurat la Centrul de Spiritualitate „Bunavestire” din Sighetu Marmației, gazdă fiind Eparhia Greco-Catolică de Maramureș. La întâlnire au participat responsabilii oficiilor diecezane și eparhiale pentru tineri.

Lucrările au prevăzut discuții referitoare la Cea de-a XV-a Adunare Generală Ordinară a Sinodului Episcopilor; Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic de la Satu Mare din anul 2018; Întâlnirea reprezentanţilor tinerilor din diecezele şi eparhiile din România; Ziua Mondială a Tineretului din Panama.

Responsabilii prezenți au discutat despre itinerarul de pregătire a Bisericii Catolice din România în drum spre sinodul cu tema: „Tinerii, credinţa şi discernământul vocaţional” care se desfășura în luna octombrie a următorului an. Itinerarul prevede un timp de analiză a pastorației tineretului, urmat de o perioadă care prevede un dialog mai intens cu tinerii, pe baza căruia să se poată contura ulterior o nouă direcție a activității pastorale în favoarea tinerilor. Ca un moment de comuniune a tinerilor din România și de pregătire pentru sinod va fi și Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic din România de la Satu Mare (INTC).

Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic se va desfășura la Satu Mare, în perioada 25-29 iulie 2018, cu tema „Nu te teme, Marie, căci ai aflat har la Dumnezeu” (Lc 1,30). În cadrul discuțiilor purtate de comisie, s-au trasat liniile generale ale programului pentru cele patru zile de întâlniri, ținând în mod deosebit cont de diversitatea de limbă și de rituri.

O altă temă luată în discuție a fost prezența tinerilor din România la Ziua Mondială a Tineretului din Panama. Aceasta va avea loc în perioada 22-27 ianuarie 2019. S-a considerat oportun ca participanții din România să fie organizați într-un singur grup național, care va fi coordonat de Oficiul Național pentru Pastorația Tineretului.

Pe ordinea de zi s-au regăsit și alte diverse aspecte referitoare la pastorația tineretului din România. Din întâlnire nu au lipsit celebrarea Sfintei Liturghii în capela centrului, momentele de comuniune și de fraternitate și vizitele culturale în oraș și împrejurimi.

Sesiunea de primăvară a Comisiei pentru  Pastorația Tineretului din cadrul Conferinței Episcopilor Catolici din România din anul 2018 va fi găzduită de Dieceza de Satu Mare.

Fotografii de la acest eveniment se găsesc aici.

Oficiul Național pentru Pastorația Tineretului

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top