Sărbătoarea Copiilor

Suntem minunile lui Dumnezeu!

Acesta a fost mesajul purtat de copiii din Dieceza de Iași la Sărbătoarea Copiilor care a avut loc la Barticești (NT) sâmbătă, 3 iunie. Eveniment organizat de Oficiul pentru Pastorația Tineretului sub coordonarea părintelui Felix Roca, în parteneriat cu Consiliul Județean Neamț și în colaborare cu Primăria Comunei Botești și parohia gazdă, întâlnirea copiilor se află deja la cea de-a XVI-a ediție. A numărat anul acesta peste 5000 de copii, animatori și preoți sosiți la sărbătoare din toată Moldova. În mijlocul lor a fost prezent și PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, care a prins gustul copilăriei și a rămas alături de participanți până la încheierea sărbătorii.

Ca în fiecare an, Sărbătoarea Copiilor a fost deschisă cu un moment de înviorare prin dans, pregătit de copiii din parohia gazdă. Zona evenimentului a vibrat de energie și bună dispoziție! Prin prezența și cuvintele părintelui vicar Ovidiu Bejenaru, comunitatea din Barticești a urat un călduros Bun venit! tuturor participanților, invitându-i să încredințeze toate momentele frumoase de anul acesta Mamei Cerești, care ne învață atât de răbdătoare despre recunoștință și prețuire.

„Viața mea e o minune!” este tema care a cârmuit anul acesta evenimentul de la Barticești. Aceasta pornește de la propunerea Papei Francisc pentru Ziua Mondială a Tineretului 2017: „Lucruri mari mi-a făcut cel atotputernic” (Lc 1, 49). Părintele Felix Roca a încercat, în prima parte a dimineții, să explice această mare recunoștință pentru lucrarea lui Dumnezeu din viața fiecăruia prin două gesturi simple: o inimă deschisă prin brațele întinse și apropiere față de ceilalți prin îmbrățișare. A fost maniera cea mai potrivită și cea mai concretă pentru a înțelege aceste cuvinte alese ale Sfintei Fecioare.

Sfânta Liturghie, prezidată de PS Aurel Percă, a stat în centrul sărbătorii. La cuvântul de învățătură, episcopul auxiliar de Iași le-a povestit copiilor despre minunata șansă pe care oamenii o au de a se dărui cu totul lui Dumnezeu drept răsplată pentru ceea ce El construiește în fiecare. PS Aurel le-a mai spus și o povestioară despre cum să-l privești pe celălalt ca pe o minune, așa cum Domnul l-a lăsat pe acest pământ. Cuvintele sale au fost pline de speranță și de învățături frumoase!

La finalul sfintei Liturghii, pentru această minunată întâlnire, în numele comunității, părintele paroh decan Alois Moraru avut misiunea de a mulțumi. Sunt multe persoane și instituții care contribuie de fiecare dată la desfășurarea și siguranța acestui eveniment. Într-un mod deosebit s-au adus mulțumiri Consiliului Județean și primăriei comunei, care au fost un sprijin real în buna organizare și desfășurare a întâlnirii. Pe sprijinul lor contăm și la organizarea Sărbătorii Copiilor din 2018, când copilașii din Dieceza de Iași se vor strânge în jurul icoanei sărbătorii la Cleja (BC).

Sărbătoarea a continuat, după prânz, cu Festivalul Copiilor. Cu soarele deasupra, copiii prezenți la Barticești au cântat și au dansat și pe acorduri de muzică populară, și pe ritmuri moderne. În toată dieceza există copii deosebiți care au vise mari și care muncesc și investesc în talentele lor. Pentru ei, marea scenă de la Barticești a fost, cumva, prea mică. Tinerii în care se vor transforma acești copii sunt cu adevărat speranța și viitorul Bisericii, pentru că sunt prietenii lui Isus și pentru că în munca și în talentele lor Dumnezeu ocupă primul loc. Iar asta este cea mai minunată alegere pe care o fac zi de zi!

Pe scena de la Barticești au mai urcat și Thomas Andrici și Filip Giurgilă care, în repetate rânduri, au cântat împreună cu publicul imnul Sărbătorii Copiilor din acest an: „Da!”. Scena a vibrat de energie și entuziasm. Nici PS Aurel Percă nu a stat deoparte, răspunzând încrezător invitației și provocării copiilor de a dansa alături de ei.

Timpul petrecut la Sărbătoarea Copiilor de la Barticești pe 3 iunie a dăruit cu siguranță tuturor amintiri frumoase pentru mulți ani. A fost o ocazie pentru fiecare copil să crească în prietenia cu Isus, să simtă această nevoie de a fi aproape de Tatăl Ceresc, de a-i urma Cuvântul și de a fi adevărat discipol în lumea aceasta.

Domnul să fie lăudat pentru roadele nemăsurate culese în acest an la Barticești și să binecuvânteze copiii și pe toți cei care, cu dăruire, pășesc alături de ei în drumul spre Cer!

Fotografii de la eveniment se găsesc aici.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top