Sinodul tinerilor

Al XI-lea Forum Internațional al Tinerilor

Aproximativ 250 de tineri din peste 110 țări vor participa la al XI-lea Forum Internațional al Tinerilor cu titlul „Tineri în acțiune într-o Biserică sinodală”. Întâlnirea este convocată de Dicasterul pentru Laici, Familie și Viață și va avea loc în perioada 19-22 iunie la casa părinților carmelitani „Carmelul” din Sassone (Roma). La întâlnire vor participa tineri reprezentanți ai Conferințelor Episcopale, ai asociațiilor și mișcărilor ecleziale și 17 tineri auditori la Sinodul ce a avut loc anul trecut.

Vor interveni prefectul Dicasterului pentru Laici, Familie și Viață, Card. Kevin Farell, secretarul general al Sinodului Episcopilor, Card. Lorenzo Baldisseri, subsecretarii speciali ai Sinodului din 2018, pr. Giacomo Costa SJ și pr. Rossano Sala SDB, secretarul Dicasterului, pr. Alexandre Awimello I. Sch., prof. Rosalba Manes și prof. Robert Cheaib.

Întâlnirea face parte din procesul sinodal și are loc în urma publicării Exortației Apostolice „Christus Vivit”, având obiectivul de a analiza modul în care Sinodul Episcopilor cu tema „Tinerii, credința și discernământul vocațional” este actualizat în realitatea eclezială locală.

Lucrările prevăd conferințe ale invitaților, grupuri de lucru și sesiuni tematice. Nu vor lipsi celebrările sfintelor Liturghii și alte momente de rugăciune.

Al XI-lea Forum Internațional al Tinerilor se va încheia cu sfânta Liturghie celebrată în Bazilica „Sfântul Petru” din Vatican și întâlnirea cu Sfântul Părinte.

La acest forum al tinerilor, România va fi reprezentată de Raluca Cocuț din Episcopia Romano-Catolică de Iași și Paul Sopon din Eparhia Greco-Catolică de Cluj – Gherla, desemnați de Comisia pentru Pastorația Tineretului din cadrul Conferinței Episcopilor Catolici din România.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top