Evenimente

Mesajul tinerilor din Frumoasa

Dragi oaspeți care ați răspuns invitației noastre de a lua parte la această mare sărbătoare, în numele comunității din Frumoasa și mai ales al fiecărui tânăr în parte, vă adresez  un gând de mulțumire, transmițându-vă dorința și speranța noastră că bucuria și entuziasmul cu care am pregătit acest eveniment se vor transpune în inimile voastre.

Mi-a făcut lucruri mari cel Atotputernic!

Ce vorbe înălțătoare și cât de bucuroși suntem să le rostim și noi astăzi! Această întâlnire este unul din acele lucruri mari pe care Atotputernicul le-a dăruit comunității noastre și suntem plini de încântare că luați parte la beatitudinea pe care o trăim!

Dragi tineri, realizăm noi oare cât de binecuvântați suntem să ne putem aduna în numele Domnului pentru a-i aduce laudă așa cum am făcut-o astăzi, într-un număr atât de mare, stând la masa Domnului ca o frumoasă și unită familie, celebrând împreună darul sfintei liturghii, primind învățăturile părintelui predicator, ascultând cântările cu multă grijă pregătite, și mai ales, având posibilitatea de a lega noi prietenii, de a crea noi amintiri, de a pleca spre casele noastre cu noi învățături, cu noi îndemnuri?

Tinerețea nu este ușoară, însă este atât de frumoasă! Sunt sigură că toți am experimentat acea parte care o face grea, iar în acele momente ne-am simțit slabi și neputincioși, dar adevărul este că așa și suntem dacă din ecuație îl excludem pe Dumnezeu. Uneori greutatea stă în deciziile importante pe care le avem de luat, alteori în dificultatea cu care ajungem să ne îndeplinim o anumită misiune.

Nici tinerețea Mariei nu a fost lipsită de aceste aspecte  și a simțit că misiunea pe care Domnul i-a încredințat-o este una grea, că are de luat o decizie importantă, că acceptarea misiunii va aduce cu sine dificultăți, însă a luat vestea ca pe o binecuvântare și, știindu-l pe Dumnezeu alături, s-a dedicat planului Său.

Ce exemplu grăitor găsim în Sfânta Fecioară! Cât curaj, câtă dăruire, încredere deplină în planul divin, acceptare și mai ales recunoștință.

Ar trebui să fie modelul tinereții noastre! Am putea spune că misiunea noastră nu se aseamănă cu cea a sfintei Fecioare, că problemele noastre actuale sunt cu totul altele, însă trebuie să fim conștienți de un lucru: ce a rămas neschimbat și se aplică perfect și în cazul nostru este faptul că Dumnezeu e și la cârma vieții noastre, că nu suntem singuri și că ne face lucruri mari în fiecare zi.

Papa Francisc ne spune că pentru a-l urma pe Isus, ne trebuie o doză de curaj; că timpurile pe care le trăim nu au nevoie de tineri-canapea ci de tineri gata oricând să încalțe ghetele menite să ne poarte pe drumul care duce la Tatăl. Prin prezența noastră, a tuturor, la această sărbătoare, am încălțat ghetele de misionari, ghetele de voluntari, ghetele de făuritori de pace, ghetele de tineri dornici de cunoașterea adevărului, dornici de comuniune.

 Poate că aceste ghete, pe parcursul pe care îl avem de străbătut, se vor murdări sau le vom mai rupe, dar este singura modalitate prin care putem să schimbăm ceva în noi și în cei din jur. De pe canapea putem schimba doar canalele și nu e chiar cea mai potrivită activitate pentru un tânăr creștin care are toate resursele necesare să își valorifice talanții.

Sperăm ca această zi și acest loc să vă umple de entuziasm;  să vă amintiți cu drag de această întâlnire, să transmiteți mai departe învățăturile bune pe care le-ați primit aici și să reveniți oricând în mijlocul nostru cu certitudinea că sunteți bineveniți în comunitatea noastră!

Voi mai adăuga acestei cuvântări doar atât: astăzi, Frumoasa a devenit cu peste 2000 de suflete mai frumoasă și mulțumim celui Atotputernic pentru că ne-a făcut un lucru atât de mare!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top