Sărbătoarea Copiilor

Sărbătoarea Copiilor – sărbătoarea prietenilor lui Isus!

Oamenii se adună la un loc din diferite motive: ca să sărbătorească ceva anume, ca să fie mai mulţi şi să fie mai puternici sau ca să întâlnească pe cineva deosebit. Aşa se întâmpla şi în timpul lui Isus! Când el începea să predice se aduna lumea în jurul lui pentru a-i asculta cuvintele, pentru a auzi o învăţătură pe care numai Cristos ştia să o transmită. Ştim că însuşi Cristos a adunat un grup de douăsprezece persoane, apostolii, care îi fie mereu aproape. Apoi a ales un număr mai mare de ucenici. Apostolii şi ucenicii au predicat învăţătura lui Cristos şi multe alte persoane li s-au adăugat. Aşa s-a format Biserica!

Sărbătoarea Copiilor, pe care o avem în fiecare an în prima sâmbătă din luna iunie, este o astfel de întâlnire în jurul lui Isus! Copii din aproape toată dieceza noastră se adună împreună pentru că sunt prieteni ai lui Cristos. Împreună se roagă, cântă, fac jocuri, se cunosc unii cu alţii şi se încurajează să urmeze exemplul lui Isus şi să devină mai buni. Această întâlnire este astfel o mare sărbătoare prin care Biserica doreşte să arate copiilor că îi iubeşte, aşa cum îi iubeşte Isus, iar copiii doresc să arate că iubesc Biserica, pentru că prin ea ajung la Isus. De la o astfel de sărbătoare nu trebuie să lipsească niciun copil!

Anul acesta Sărbătoarea Copiilor va avea loc la Nicolae Bălcescu. Aceasta este o parohie cu mulţi copii silitori, cu tineri foarte entuziaşti şi cu adulţi care se implică în organizarea evenimentelor. Toţi aceştia, împreună cu părintele paroh şi părintele vicar se pregătesc foarte frumos pentru această mare sărbătoare! Data întâlnirii este 4 iunie. Tema aceste sărbători este „Să creştem milostivi ca Tatăl!”. Întâlnindu-ne cu mulţi copii din dieceză vrem să arătăm că fiecare dintre noi creşte avându-l pe Isus alături şi învăţând de la el să fim milostivi, aşa cum este Tatăl. Noi suntem prietenii lui şi nu dorim să uităm de el. Între noi fie vorba, trebuie să spunem că unora dintre cei mari nu prea le pasă de Isus, nu ascultă îndemnurile sale, nu trăiesc după legea sa. Noi vrem să arătăm că Isus este cel mai bun prieten, deci şi cel mai important, şi de aceea vrem să îi fim alături pentru că el ne doreşte binele.

Nu-i aşa că nu vei lipsi de la Sărbătoarea Copiilor? Te aşteptăm!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top