Alte evenimente

Îndrăzneşte, viitorul începe astăzi!

La început de an încercăm să pornim din nou la drum cu mai mult entuziasm şi mai decişi să facem din viaţa noastră o viaţă reuşită, care să stea sub semnul mulţumirii şi al împlinirii. Ne încărcăm cu încredere, convingere şi speranţă dorind, pentru noi şi pentru cei dragi, ceea ce este mai bun şi mai frumos! Cu toate acestea nu lipsesc umbrele temerilor, a nesiguranţelor şi a neîncrederii! Viitorul ne apare, parcă, din ce în ce mai întunecat, din ce în ce mai puţin liniştitor. Avem nevoie să ne agăţăm de cuvintele lui Cristos: „Nu vă temeţi!”. Avem nevoie să găsim mângâiere şi tărie în ajutorul său. Încă o dată ne dăm seama că numai Cristos poate da sens celor mai profunde aspiraţii ale omului. Ca prieteni ai lui Cristos încercăm să căutăm, cu ajutorul unor psalmi, încurajările de care avem nevoie la început de an.

„Să ştiţi că Dumnezeu face minuni pentru cel credincios: când strig către el, Domnul mă aude… Eu mă culc în pace şi adorm îndată, căci numai tu, Doamne, mă faci să locuiesc în siguranţă.” (Ps 4, 4.9)

Dumnezeu face minuni şi în viaţa ta! Fii convins că nu te-a uitat în colţul tău de lume, că nu te-a rătăcit prin listele sale! Trebuie doar să deschizi „ochii” sufletului tău pentru a descoperi prezenţa şi acţiunea sa în viaţa ta! Nu uita că el ştie mult mai bine de ceea ce ai nevoie. Aşadar, încearcă să nu îi faci tu fişa postului, ci să descoperi în rugăciune ceea ce el doreşte pentru tine.

„Domnul este păstorul meu, nu voi duce lipsă de nimic.” (Ps 23,1)

Dumnezeu are grijă şi de viaţa ta. Chiar şi atunci când ţi se pare că ai rămas singur şi părăsit chiar şi de Dumnezeu, el este aproape de tine, în mod discret şi răbdător. Să nu crezi că dacă în momentele de încercare te vei supăra pe Dumnezeu vei găsi linişte şi pace. Dimpotrivă! Dacă te vei îndepărta de turma lui Dumnezeu rişti să fii sfâşiat de atâţia lupi.

„În ziua în care sunt cuprins de teamă, eu mă încred în tine. În Dumnezeu, al cărui cuvânt îl laud, în Dumnezeu mi-am pus încrederea şi nu-mi este teamă.” (Ps 56,4-5)

Frica nu lipseşte din viaţa ta. Acest lucru este foarte normal. Este important, însă, cum acţionezi în momentele de teamă. Dacă eşti conştient că numai la Dumnezeu găseşti scăpare şi ajutor poţi învinge orice teamă! Dacă vei căuta „rezolvare” în altă parte aşteaptă-te ca teama să crească!

„Fericit este omul care îşi află tăria în tine şi căile tale sunt mereu în inima sa.” (Ps 84,6)

Fericirea adevărată nu se găseşte decât în comuniunea cu Dumnezeu! Nu te amăgi că o vei găsi în altă parte! Nu te amăgi că ceea ce te îndepărtează de Dumnezeu te va apropia de binele vieţii tale. Nu sunt decât iluzii trecătoare! Iar tu nu vrei să trăieşti din amăgiri!

Multe lucruri doreşte Dumnezeu să îţi spună la început de an. Le poţi descoperi dacă te vei arunca în genunchi. Doar în modul acesta vei face un drum sigur spre fericirea ta!
La Mulţi Ani 2022!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top