Ziua Tineretului

Ziua Tineretului, de la inimă la inimă

Prima sâmbătă din luna mai pentru tinerii din Dieceza de Iași înseamnă să participe la Ziua Tineretului. Anul acesta, situația creată de pandemie împiedică posibilitatea de a fi reuniți la Hălăucești, în ziua de 2 mai, așa cum era prevăzut. Însă, în ciuda contextului, putem să trăim această zi ca pe o sărbătoare și să fim în comuniune cu ceilalți tineri din dieceză prin intermediul mijloacelor de comunicare. Chiar dacă nu ne putem întâlni fizic, dorim să trăim o Zi a Tineretului „de la inimă la inimă”, într-un pelerinaj spiritual la Hălăucești. Iar acest lucru este posibil pentru fiecare dintre noi!

Ne sunt de mângâiere și de încurajare cuvintele pe care papa Francisc le adresează tinerilor din lumea întreagă în Mesajul său pentru Ziua Mondială a Tineretului de anul acesta cu tema: „Tinere, îţi zic, ridică-te!” (cf. Lc 7,14). Însăși tema propusă îndreaptă spre o stare de spirit care să învingă teama și descurajarea. Spune Sfântul Părinte: „Isus îţi vorbeşte ţie, mie, fiecăruia dintre noi, şi spune: «Ridică-te!» Ştim bine că şi noi, creştinii, cădem şi trebuie să ne ridicăm mereu. Numai cel care nu merge nu cade, dar nici nu merge înainte.”

Așadar, iată câteva modalități prin intermediul cărora poți fi unit cu tinerii din întreaga dieceză și îți mărturisești credința:

1. Citește Mesajul Papei Francisc pentru Ziua Mondială a Tineretului 2020. Îl poți găsi aici.

2. Parcurge cateheza cu tema „Tinere, îţi zic, ridică-te!” (cf. Lc 7,14), pregătită deja pentru Ziua Mondială a Tineretului din Duminica Floriilor. O poți descărca de aici.

3. Publică pe contul tău de Facebook sau de Instagram un scurt mesaj de încurajare (video, imagine sau text) pentru prietenii tăi, pentru tinerii care sunt singuri, pentru cei care au nevoie de un gând frumos. Folosește hashtagul #ridica_te și nu uita să ne etichetezi și pe noi (Facebook: Tineri conectați; Instagram: @tinericonectati), ca să dăm de veste! Iar dacă vrei să faci inițiativa și mai interesantă, provoacă alți trei prieteni să-ți urmeze exemplul!
Idei de încurajări: un mic video cu tine adresându-te celorlalți tineri, un mesaj scris, un citat motivațional, un mic fragment din cuvintele Papei Francisc, orice te îndeamnă și pe tine: ridică-te!
Să facem hashtagul #ridica_te să ne aducă împreună!

4. Participă prin intermediul internetului sau al Radio Maria la celebrările de la Hălăucești dedicate tinerilor, din ziua de 2 mai, după următorul program:
– Ora 17.00: Sfântul Rozariu;
– Ora 17.30: Moment special de rugăciune pentru tineri;
– Ora 18.00: Sfânta Liturghie.
Unește-te cu tinerii din dieceză la aceste celebrări pe paginile de Facebook Parohia Romano-Catolică Hălăucești și Tineri conectați.

5. Urmărește pagina de Facebook Tineri conectați și distribuie postările cu ocazia Zilei Tineretului pentru a-i îndemna și pe alți tineri să se îngrijească de sufletul lor.

Răspunde chemării Mântuitorului „Tinere, îţi zic, ridică-te!” și hai să arătăm că nimic nu ne desparte de dragostea lui Cristos!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top