Evenimente

PS Iosif Păuleț, noul episcop al Diecezei de Iași

Mons. Iosif Păuleţ a fost consacrat episcop şi a luat în posesie canonică Dieceza Romano-Catolică de Iaşi. Consacrarea episcopală a avut loc în sărbătoarea Schimbarea la Faţă a Domnului, marţi, 6 august 2019, prin impunerea mâinilor PS Petru Gherghel, administrator apostolic de Iaşi, în cadrul sfintei Liturghii solemne celebrate în catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi, la ora 10.30. Con-consacratori au fost ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de Bucureşti și PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi.

La celebrare a luat parte ÎPS Miguel Maury Buendía, nunţiu apostolic în România şi Republica Moldova, peste 15 episcopi din ţară şi din străinătate, peste 400 de preoţi, oficialităţi, persoane consacrate şi credincioşi laici.

Cuvintele alese de PS Iosif Păuleţ ca moto sunt preluate din imnul Gloria de la sfânta Liturghie („Quoniam tu solus Sanctus, tu solus Dominus, tu solus Altissimus, Iesu Christe…”), voind să sublinieze că Isus Cristos este singurul Domn-Dumnezeu, căruia i se cuvine toată cinstea şi mărirea din partea oamenilor, creaturile sale, chemate să-i slujească în Biserică şi în societate.

Cuvântul PS Iosif Păuleţ la finalul Liturghiei de consacrare episcopală

sursa: ercis.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top