Evenimente

Un milion de copii se roagă Rozariul

Campania „Un milion de copii se roagă Rozariul” are loc și anul acesta în ziua de 18 octombrie. Această inițiativă, promovată la nivel mondial de fundația de drept pontifical „Aid to the Church in Need” (ACN), urmărește să îi implice pe copii într-o campanie de rugăciune pentru pace și unitate în lume. Anul acesta, copiii sunt îndemnați să se roage și prin mijlocirea sfântului Iosif.

Originea campaniei

Ideea de a promova această inițiativă s-a născut în anul 2005, în Caracas (Venezuela). În timp ce un grup de copii se ruga Rozariul în fața unei grote de-a lungul unei străzi, multe mame ce erau de față au simțit prezența Sfintei Fecioare Maria. În acest context și-au adus aminte de profeția lui Padre Pio: „Dacă un milion de copii s-ar ruga Rozariul, lumea s-ar schimba”. Inițiativa s-a răspândit în lumea întreagă ca semn al puterii rugăciunii înălțate de copii, fiind susținută de fundația „Aid to the Church in Need” (ACN).

Exemplul Sfântului Iosif

Promotorii acestei inițiative îi îndeamnă pe copii, într-o scrisoare ce le este adresată, să privească la exemplul sfântului Iosif: „O persoană care a ascultat întotdeauna de Dumnezeu, a avut totală încredere în El și L-a iubit mult, a fost Sfântul Iosif. Papa Francisc a dedicat acest an 2021 special pentru el și a declarat Anul Sfântului Iosif pentru întreaga Biserică. Putem învăța lucruri foarte importante de la el pentru viața noastră. Așadar, să îl cunoaștem și să ne împrietenim cu sfântul Iosif”.

„Vă invităm, dragi copii, – se specifică în aceiași scrisoare – pe 18 octombrie să vă rugați Rozariul împreună cu mulți copii de pe toate continentele la grădiniță, la școală sau la ora de religie, prin intermediul internetului sau în familia voastră. Sfântul Iosif se va ruga cu noi, deoarece el a fost primul care s-a rugat cu Isus și Maria pentru întreaga lume.”

Cum se poate participa la acest lanț de rugăciune?

În ziua de 18 octombrie se pot organiza grupuri de copii care să recite Rozariul în biserici, grădinițe sau școli. Este recomandat ca grupurile să se înscrie pe situl oficial al inițiativei.

Materiale

Pentru răspândirea inițiativei „Un milion de copii se roagă Rozariul” sunt disponibile mai multe materiale:

  • Scrisoarea adresată copiilor;
  • Afișul campaniei;
  • Consacrarea copiilor către Mama cerească.

Materialele sunt disponibile aici.

Vă adresăm rugămintea de a trimite fotografii de la momentele de rugăciune cu copiii la adresa de email: tinericonectati@gmail.com.

„Fie ca recitarea noastră universală a Rozariului în ziua de 18 octombrie 2021, unită cu mijlocirea Sfântului Iosif, să aprindă focul Duhului Sfânt, focul iubirii, în întreaga lume și să ne înflăcăreze inimile, deoarece pentru Dumnezeu nimic nu este imposibil!”, transmit organizatorii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top