Evenimente

Ziua Mondială a Bunicilor și a Bătrânilor

Prima Zi Mondială a a Bunicilor şi a Bătrânilor este o ocazie potrivită pentru tineri de a arăta dragostea și prețuirea față de bunici și față de vârstnici, în spiritul profeției lui Ioel în care bătrânii visează și tinerii au viziuni.

În Mesajul pentru Ziua Mondială a Bunicilor şi a Bătrânilor, Sfântului Părinte amintește celor în vârstă: „Ascultaţi bine: care este vocaţia noastră astăzi, la vârsta noastră? A păstra rădăcinile, a transmite tinerilor credinţa şi a ne îngriji de cei mici. Nu uitaţi asta.” Iar tinerilor, Papa Francisc le spune: „Viitorul lumii este în această alianţă dintre tineri şi bătrâni. Cine, dacă nu tinerii, pot lua visele bătrânilor şi să le ducă înainte? Însă pentru aceasta este necesar să continuăm să visăm: în visele noastre de dreptate, de pace, de solidaritate se află posibilitatea ca tinerii noştri să aibă viziuni noi şi să se poată construi împreună viitorul.”

În Christus vivit Papa Francisc insistă asupra legăturii dintre generații: „Bătrânii au visuri împletite cu amintiri, cu imaginile atâtor lucruri trăite, marcate de experiență și de ani. Dacă tinerii se înrădăcinează în visurile bătrânilor, reușesc să vadă viitorul, pot să aibă viziuni care le deschid orizontul și le arată noi drumuri. Dar dacă bătrânii nu visează, tinerii nu mai pot vedea clar orizontul.”

Cu ocazia Zilei Mondiale a Bunicilor și a Bătrânilor, copiii și tinerii sunt îndemnați să își intensifice gesturile de dragoste față de bunici și față de vârstnici.

Oficiul pentru Pastorația Tineretului susține campania „Eu sunt cu tine!” Pe paginile de Facebook și de Instagram ale oficiului vor fi disponibile mai multe postări legate de acest eveniment.

Iată câteva propuneri pentru a marca această sărbătoare dedicată bunicilor și bătrânilor:

  • Vizitează-ți bunicii și petrece mai mult timp cu ei ca de obicei!
  • Vizitează o persoană în vârstă care este singură!
  • Vizitează un centru pentru vârstnici, în măsura în care condițiile sanitare permit acest lucru!
  • Recită împreună cu bunicii tăi Rugăciunea pentru Ziua Mondială a Bunicilor și a Bătrânilor!
  • Dacă bunicii tăi au trecut în casa Tatălui, roagă-te pentru ei și încredințează-i milostivirii Domnului la sfânta Liturghie!
  • Povestește pe rețelele tale sociale amintirile care te leagă de buncii tăi sau situații în care cei în vârstă ți-au oferit lecții de viață!
  • Postează pe rețelele tale sociale imagini de la evenimentele legate de Ziua Mondială a Bunicilor şi a Bătrânilor folosind hashtag-urile #EuSuntCuTine și #IamWithYouAlways.
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top