Evenimente

Pray for Synod

Avem o oportunitate extraordinară să ne rugăm pentru Sinodul episcopilor din luna octombrie 2018, dedicat tinerilor: Tinerii, credința și discernământul vocațional. O inițiativă vine în ajutorul nostru și totodată dorește să unească tinerii din toată lumea într-o rugăciune continuă până la sinod și în timpul sinodului, pentru ca acesta să aducă roade bogate.

Inițiativa poartă titlul de „Rugăciune pentru Sinod” sau, în denumirea ei oficială „Pray for Synod” și scopul ei principal este ca zi de zi oamenii să trăiască mijlocirea și amintirea acestui eveniment într-un mod foarte simplu împreună cu întreaga Biserică. Totodată, în 2017 se sărbătoresc și 400 de ani de la fondarea Ordinului sfântului Iosif de Calasanz, căruia îi aparține această inițiativă inovativă de rugăciune continuă.

Sfântul Scaun și Secretariatul Sinodului susțin campania mondială de rugăciune.

Structura este una simplă, întrucât majoritatea informațiilor și legăturilor se vor păstra pe rețelele sociale. Participarea în cadrul acestui proiect se face după cum urmează:

  1. Proiectul începe pe 6 martie 2017 și se termină la finalul Sinodului în 2018. Trebuie să decizi în ce zi vrei să te rogi pentru Sinod (în cadrul întâlnirilor de tineret, la finalul programului zilnic sau în cadrul momentelor dedicate special acestui scop).
  2. Intri pe site-ul prayforsynod.org și înregistrezi în calendar ziua (și ora, dacă se poate) când grupul tău se va ruga pentru Sinod. Completezi și câteva informații despre grup (instituție, loc, etc).
  3. Fotografii de la momentele de rugăciune se pot trimite la adresa prayforsynod2018@gmail.com, ca să fie făcute cunoscute pe rețelele de socializare.
  4. Vor fi postări zilnice pe pagina de Twitter (twitter@prayforsynod), Instagram (prayforsynod) și Facebook (facebook.com/prayforsynod).

Această inițiativă de rugăciunea continuă pe plan mondial este o misiune pentru fiecare, deoarece contribuie în mod semnificativ la pregătirea și trăirea Sinodului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top