ZMT

Fii voluntar la ZMT Lisabona!

De la prima ediție, Ziua Mondială a Tineretului s-a bazat pe colaborarea a mii de voluntari. Una dintre cele mai mari bogății ale acestei întâlniri este darul slujirii din partea atâtor tineri care, în mod gratuit, oferă altora șansa de a participa la o experiență unică.

La ZMT Lisabona 2023, voluntarul va trăi intens și concret tema centrală a Zilei: „Ridicându-se, Maria s-a dus în grabă” (Lc 1,39). Voluntarul se ridică și renunță la o comoditate personală pentru bucuria de a-i sluji pe alții. Așa cum ne spune papa Francisc, în voluntariat fiecare slujire este important, chiar și cea mai simplă (întâlnire cu voluntarii din Cracovia).

Voluntarii ZMT Lisabona 2023 vor fi în slujba pelerinilor. Este un sprijin important pentru a îndeplini numeroasele sarcini pe care le necesită un eveniment de o asemenea amploare. Aceștia vor fi chipul prietenos, de încredere și util al evenimentului, capabil să îi ajute sau să răspundă corect la orice nevoie: informații generale, întrebări despre evenimente, sprijin pentru persoanele cu dizabilități etc. Vor exista nevoi foarte specifice pentru care voluntarii vor fi selectați în funcție de profilul lor: limbă, în cazul voluntarilor pentru comunicare; formare profesională/experiență, în cazul voluntarilor pentru sănătate; experiență în gestionarea unei echipe, în cazul liderilor de echipă etc.

Voluntarii pe termen scurt, care vor reprezenta marea majoritate a voluntarilor ZMT, trebuie să fie disponibili în perioada 23 iulie – 7 august 2023.

De ce să fii voluntar la ZMT Lisabona 2023?

Îți vei dezvolta abilități decisive pentru viața personală și profesională

Toți voluntarii vor urma un curs de formare personală. În cadrul acestuia vei avea ocazia să împărtășești propria experiență, învățând și dezvoltând în același timp abilități esențiale pe care să le pui în practică în toate dimensiunile vieții spirituale, personale și profesionale.

Experiența credinței într-un mediu multicultural

ZMT este o experiență bogată pentru toți participanții, deoarece reunește oameni din întreaga lume, din medii și culturi diferite, În calitate de voluntar, cu misiunea specială de a-i sluji pe toți pelerinii, această experiență va fi și mai îmbucurătoare.

Ajuți la realizarea celui mai mare eveniment pentru tineri din lume

Nu se știe, deocamdată, câte persoane vor veni la Lisabona pentru a participa la această întâlnire a tinerilor cu papa Francisc. Dar știm că întâlnirile cu papa în cadrul ZMT au fost cele mai mari adunări de oameni din lume. Vei fi mândru să faci parte din echipa care va face posibil acest lucru!

Te apropii mai mult de papa și de Biserică

A fi aproape de papa și a-i simți prezența este o experiență unică! Ca parte a echipei de voluntari ZMT vei trăi momente unice și vei fi un martor al credinței în Isus.

Cine poate fi voluntar la ZMT Lisabona 2023?

Condițiile pentru a fi voluntar la ZMT Lisabona sunt următoarele:

  • să ai dorința de slujire în spirit de credință;
  • să ai peste 18 ani la data de 23 iulie 2023;
  • să ai disponibilitate deplină în perioada 23 iulie – 7 august 2023 la Lisabona.

Care este procedura de înscriere?

Pentru a fi acceptat ca voluntar de către organizatorii ZMT Lisabona 2023 este nevoie să parcurgi următorii pași:

1. Completează formularul de înscriere la nivel național de aici. După înscriere, Oficiul Național pentru Pastorația Tineretului va solicita o recomandare din partea organismului responsabil cu pastorația tineretului din dieceza/eparhia din care faci parte. După primirea recomandării îți va fi încredințat un cod necesar pentru înscrierea pe platforma oficială ZMT Lisabona 2023.

Tinerii care se înscriu ca voluntari prin intermediul unor organizații internaționale sunt rugați, de asemenea, să completeze formularul de mai sus pentru o evidență completă a voluntarilor din România.

2. Înscrie-te pe platforma oficială de aici.

Contribuția pentru participare

ZMT se bazează pe generozitatea tuturor! Prin urmare, toți voluntarii sunt rugați să contribuie cu o sumă, în funcție de pachetul ales, pentru a acoperi o parte din costuri. Înscrierea ca voluntar este confirmată numai după plata acestei contribuții.

Organizatorii pun la dispoziție diferite pachete de înscriere pentru voluntari. Pachetul potrivit pentru voluntarii din România este Pachetul V1 care include cazare, mâncare, transport, asigurare și kitul voluntarului – 145 de euro.

Detalii despre participarea ca voluntar se pot obține de la: pr. Felix Roca, telefon – 0741501481, e-mail – pr.felixroca@gmail.com.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top