ZMT

Înscrieri pentru ZMT Lisabona 2023

Anul acesta, sute de mii de tineri se vor întâlni la Lisabona pentru o nouă Zi Mondială a Tineretului. În mijlocul tinerilor va fi prezent papa Francisc, iar de la această minunată sărbătoare nu vor lipsi tinerii din Dieceza de Iaşi. De organizarea pelerinajului lor se ocupă Oficiul pentru Pastoraţia Tineretului.

Citeşte cu atenţie informaţiile de mai jos şi înscrie-te pentru un extraordinar pelerinaj al credinței și al tinereții!

Ce este Ziua Mondială a Tineretului (ZMT)?
Ziua Mondială a Tineretului este o întâlnire a tinerilor din lumea întreagă. Își are începutul în anul 1984, la inițiativa sfântului Ioan Paul al II-lea. Pagina de internet a întregului eveniment este: www.lisboa2023.org.

Care este tema întâlnirii?
Papa Francisc a ales pentru ZMT Lisabona 2023 următoarea temă: „Ridicându-se, Maria s-a dus în grabă” (Lc 1,39).

Care sunt condițiile de participare?
Se pot înscrie tineri din Dieceza de Iași care doresc să participe cu credință la un pelerinaj și care vor să împărtășească credința cu tineri din lumea întreagă. Participanții trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 16 și 35 ani. Minorii vor avea nevoie de acordul părinților sau al tutorelui legal, conform legilor în vigoare. Pot participa și preoți, călugări, călugărițe, laici implicați în pastorația tineretului.

Care este perioada și ce prevede programul?
Pelerinajul tinerilor din Dieceza de Iaşi la Ziua Mondială a Tineretului de la Lisabona prevede două momente:

Zilele în dieceze
Acestea preced principalele celebrări la Ziua Mondială a Tineretului; sunt un timp pe care pelerinii îl petrec în diecezele alese din țara gazdă. Zilele în dieceze se vor desfășura în perioada 26-31 iulie. Pentru pelerini, Zilele în dieceze sunt o invitație la a descoperi bogăția Bisericii din Portugalia, precum și pentru a întâlni familiile și tinerii care doresc să îi primească. Pentru gazde, este o oportunitate de a lua parte la sărbătoarea credinței și bucuriei, împreună cu tineri din toate colțurile lumii.

Evenimentele din Lisabona
Evenimentele principale ale ZMT Lisabona 2023 se vor desfășura în perioada 1-6 august. Programul poate fi consultat aici.

Care vor fi condiţiile de cazare şi masă?
Atât în timpul Zilelor în dieceze cât și în timpul șederii la Lisabona cazarea oferită de organizatori poate fi în familii, școli, săli de sport sau alte structuri, care vor avea dotările necesare. Mâncarea va fi oferită de organizatorii Zilelor în dieceze (perioada 26-31 iulie) şi de organizatorii ZMT Lisabona 2023 (perioada 1-6 august). Ultima noapte (5-6 august) se va dormi sub cerul liber în locul special amenajat pentru seara de veghe și sfânta Liturghie de încheiere.

Care sunt costurile?
Costul total al participării la Ziua Mondială a Tineretului de la Lisabona este de 835 euro. Prețul include 520 euro biletul de avion, 245 euro taxa ZMT, 70 euro taxa pentru Zilele în dieceze.
Zborul pe ruta București – Lisabona se va realiza în ziua de 26 iulie, iar returul în ziua de 7 august. Biletele de avion se achiziționează prin intermediul unei agenții de turism cu care Oficiul pentru Pastorația Tineretului colaborează pentru acest eveniment. Prețul biletului de avion poate crește pe măsură ce evenimentul se apropie, de aceea recomandăm ca înscrierea să se facă în timp cât mai scurt.

M-am hotărât! Vreau să mă înscriu!
Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgi:
Pasul 1
Completează formularul de înscriere de aici.
Pasul 2
După ce îți vom confirma la adresa de e-mail indicată de tine primirea datelor, trimite recomandarea din partea părintelui paroh. Documentul poate fi descărcat de aici.
Pasul 3
Îți vom trimite prin e-mail informațiile necesare astfel încât să achiziționezi biletul de avion.
Pasul 4
Îți vom trimite prin e-mail informațiile necesare pentru ca să achiți taxa de participare.

Pot să mă înscriu ca voluntar?
Organizatorii se bazează foarte mult pe voluntari. Detalii despre condițiile participării ca voluntar le poți găsi aici. Dacă decizi să fii voluntar scrie la adresa: tinericonectati@gmail.com. Apoi va trebui să completezi înscrierea pe pagina de internet oficială a ZMT.

Am nevoie de alte informații. Pe cine întreb?
Alte informații se pot obține de la:
Pr. Felix Roca – Responsabilul Oficiului pentru Pastoraţia Tineretului;
Telefon: 0741501481; E-mail: tinericonectati@gmail.com.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top