ZMT

Sesiune on-line despre participarea la ZMT Lisabona

În 2023, Lisabona va fi gazda Zilei Mondiale a Tineretului, întâlnire ce va avea loc în perioada 1 – 6 august. „Ridicându-se, Maria s-a dus în grabă” (Lc 1,39) este tema aleasă de Papa Francisc drept motto al ZMT, care va avea loc pentru prima dată în Portugalia.

În luna octombrie s-au deschis oficial înscrierile pentru această întâlnire mult așteptată, tineri din întreaga lume pregătindu-se să ia parte la celebrarea cu Papa Francisc de anul viitor. În mesajul cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului 2022-2023, Sfântul Părinte îi îndeamnă pe tineri să participe la acest eveniment: „Fiecăruia și fiecăreia dintre voi îi reînnoiesc invitația mea călduroasă de a participa la marele pelerinaj intercontinental al tinerilor care va culmina la ZMT din Lisabona în august anul viitor”. Participarea la Ziua Mondială a Tineretului este o experienţă vie şi bucuroasă de credinţă şi de comuniune.

Invitația de a participa la ZMT Lisabona 2023 este destinată tinerilor de pe întreg mapamondul. Înscrierea permite accesul la toate evenimentele ZMT Lisabona 2023, precum și asigurarea următoarelor avantaje pentru fiecare pelerin: asigurare medicală, transport public gratuit în timpul ZMT și rucsacul pelerinului. De asemenea, în funcție de tipul de pachet ales, pelerinii vor primi cazare, mâncare și un set de informații necesare unei experiențe complete în aceste zile unice. Pentru tinerii dornici de slujire generoasă există și opțiunea de participare ca voluntar.

Oficiul pentru Pastorația Tineretului organizează participarea tinerilor din Dieceza de Iași la acest eveniment.  Mai multe detalii despre înscrierea la ZMT, pachetele de participare disponibile precum și experiența misionară din cadrul Zilelor în Dieceze vor fi oferite în cadrul întâlnirii on-line din ziua de miercuri, 23 noiembrie a.c., ora 20.00, pe platforma Zoom. Toți tinerii dornici să afle mai multe despre participarea la ZMT Lisabona sunt invitați să se conecteze folosind acest link.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top