Paște

Învierea – șantier în lucru

Avem tendința să considerăm Învierea ca o magie a supereroului Isus. Buf! Piatra din fața mormântului sare la zece metri, în miezul nopții apare o lumină, Isus sare din veșmintele sale, iar ștergarul, care fusese pe capul lui, se împăturește singur… în timp ce soldații sunt pe altă lume și nu realizează ce se întâmplă. Se întâmplă chiar mai mult decât atât! Cristos învinge moartea, răul, întunericul, iar această victorie este pentru totdeaună! Moartea nu va învinge niciodată, răul nu va avea niciodată ultimul cuvânt. Acest triumf al lui Cristos este vizibil cu ochii credinței.

Însă, învierea lui Cristos nu este un „eveniment” întâmplat într-o noapte și nu îl privește doar pe Cristos. Trecerea de la moarte la viață, de la întuneric la lumină, de la tristețe la bucurie, este o lucrare continuă, este un șantier în lucru. Și aici intervine partea noastră! În acest șantier în lucru, fiecare avem partea noastră, fiecare suntem chemați să aprindem o lumină, să luptăm împotriva răului, să aducem bucurie. Cristos ne încredințează o mare responsabilitate: să participăm la Învierea sa!

Celebrarea Învierii Domnului nostru Isus Cristos să ne ajute să înțelegem mai bine că suntem chemați să fim fii ai lumini, făuritori de pace, mesageri ai speranței!

CRISTOS A ÎNVIAT!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top