Postul Mare

Inimă nouă spre viață nouă

Începem ultima săptămâna din călătoria noastră către o inimă nouă. Întotdeauna este bine să ne acordăm un moment pentru a reflecta, a face bilanțul și a învăța din călătoria pe care am făcut-o împreună. Am început prin a ne pregăti pentru călătoria care urmează purtând rozariul în buzunar și angajându-ne să facem cel puțin un lucru bun în fiecare zi pentru a-i ajuta pe ceilalți. Apoi am realizat că trebuie să ne facem timp și pentru noi înșine. Continuă să găsești în fiecare zi timp pentru tine. A fost o provocare să ne încredem în Dumnezeu amintindu-ne că nu suntem niciodată singuri; Dumnezeu umblă alături de noi. Dragostea lui Dumnezeu este puterea ta.

Am reflectat asupra celor care ne insuflă credința și ne-au inspirat să fim buni și ne-am întrebat de credem cu adevărat că putem fi acea inspirație pentru cei din jur. Amintește-ți că poți și faci diferența! Ne-am făcut timp să reflectăm la iertare. Dumnezeu ne iubește în imperfecțiunea noastră, ne iartă chiar dacă nouă ne este greu să ne iertăm pe noi înșine, nu se satură să ne ierte și ne cere să fim un misionar al iertării și al milei față de ceilalți. Lasă-te iertat și du această iertare și altora. Săptămâna trecută ne-am concentrat pe acțiune. Rugăciunea este importantă, dar trebuie să fim deschiși și la acțiune. Să nu uiți că milostivirea este iubire în acțiune și că ești chemat să fii ambasador al iertării și milostivirii lui Dumnezeu.

Ceva de reflectat

Săptămâna Mare nu este un eveniment în sine, ci o călătorie profundă. Ea cuprinde toate sentimentele, emoțiile și dorințele noastre umane și spirituale. Este o călătorie care trece prin întuneric și lumină, de la abis la culme, de la suferință la bucurie, de la singurătate la comuniune, de la devastare la glorie. Reacția noastră naturală poate fi să trecem rapid la Înviere și să ignorăm restul. Sau să rămânem blocați într-un moment care îngrozește sau atrage. Dar încearcă, în această Săptămână Sfântă, să rămâi „în moment”, în povestea fiecărei zile pe măsură ce se desfășoară. Mergi odată cu ea și simte emoția, drama, frica și euforia – lasă această săptămână să vorbească despre propria ta poveste.

Ceva de făcut

În Săptămâna Sfântă, participă cât de des poți la celebrările din parohia ta.

Ceva la care să te gândești

„Învierea lui Isus este începutul noului proiect al lui Dumnezeu nu de a lua oamenii de pe pământ în Cer, ci de a aduce pe pământ viața cerească” – N.T. Wright

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top