Postul Mare

Inima lui Dumnezeu

Există o promisiune în chemarea lui Dumnezeu la convertire. Pocăiți-vă; întoarceți-vă! Căci împărăția lui Dumnezeu este aproape. Împărăția lui Dumnezeu este un timp de împlinire și de înflorire, unde nu există nicio diferență între cer și pământ. Isus ne-a promis că este mai aproape decât credem; într-adevăr, este chiar după colț. Chemarea la pocăință este o chemare la întoarcere. Când ne întoarcem, la fel ca atunci când alergăm în casă după cheile uitate sau facem cale întoarsă pe autostradă din cauza unor direcții greșite, căutăm ceva ce am uitat și ne reorientăm pentru a reveni pe drumul cel bun.

Ceva de reflectat

Există o vorbă care spune că a avea un copil este ca și cum ai pune picioare inimii și a o elibera în lume. Părinții au această dragoste intensă pentru copii – în orice situații – care îi face cu adevărat vulnerabili.

Imaginează-ți că dragostea pe care o au părinții este doar o mică reflectare a iubirii vulnerabile și complete pe care Dumnezeu o are pentru noi toți. Inima lui Dumnezeu bate pe acest pământ prin miliarde de oameni. Dumnezeu poartă o iubire perfectă pentru fiecare dintre noi, chiar mai mare decât cea a unui părinte pentru un copil. Isus încearcă să ne dea o idee despre asta în parabola fiului risipitor, dar, după cum știm, Isus a folosit pilde pentru a le da oamenilor înțelegere a ceva mult mai mare decât ar putea ei înțelege. Astfel, acea pildă ne arată că dragostea tatălui iertător este doar începutul. Iată de ce ar fi mai potrivit să o numim parabola tatălui milostiv.

Acum iată provocarea. Dragostea completă, care îți schimbă viața, este, de asemenea, doar începutul. Suntem chemați să fim ucenici pe acest pământ, să-i slujim pe alții, să fim agenți ai iubirii și milei lui Dumnezeu și să-i tratăm pe alții așa cum ar face Isus. Nu înseamnă asta că dragostea intensă dintre un părinte și un copil ar trebui să fie aceeași iubire pe care o oferim fiecărui copil al lui Dumnezeu?

Ceva de făcut

Amintește-ți de rozariul din buzunar! Ori de câte ori te simți sub presiune săptămâna aceasta, strecoară mâna în buzunar și simte mărgelele. Respiră adânc, expiră încet și amintește-ți că nu ești niciodată singur! Dumnezeu merge alături de tine!

Ceva la care să te gândești

„Cristos nu are acum un alt trup decât al tău. Fără mâini, fără picioare pe pământ – decât ale tale. Ai tăi sunt ochii prin care El privește cu compasiune față de această lume. Ale tale sunt picioarele cu care El merge pentru a face bine. Ale tale sunt mâinile prin care El binecuvântează întreaga lume. Ale tale sunt mâinile, ale tale sunt picioarele, ai tăi sunt ochii, tu ești trupul Lui. Cristos nu are acum pe pământ un alt trup decât al tău.” – Sfânta Tereza de Avila

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top