Advent

Lasă-te purificat!

„Ioan le-a răspuns tuturor: «Eu vă botez cu apă, însă vine unul mai puternic decât mine, căruia nu sunt vrednic să-i dezleg cureaua încălţămintei. El vă va boteza în Duhul Sfânt şi cu foc. Lopata de vânturat este în mâna lui, ca să cureţe aria şi să adune grâul în grânarul său, iar pleava o va arde în focul care nu se va stinge»”.

LUCA 3,16-17

Din nou, duminica aceasta, ni se oferă mărturia glorioasă a sfântului Ioan Botezătorul. În această predică, Ioan spune că Isus va veni și va boteza „în Duhul Sfânt şi cu foc”. Imaginea de a fi botezat „cu foc” este una bună la care să reflectăm. Ne dezvăluie în special purificarea profundă pe care Isus o dorește pentru sufletele noastre.

Ce înseamnă să fii purificat? În primul rând, purificarea sufletului nostru doare. Dar doare într-un fel dulce. A te întoarce de la păcat și a te apropia de Dumnezeu necesită un mare sacrificiu. Și cere să-i permitem lui Dumnezeu să facă lucruri puternice în noi. Și cel mai puternic lucru pe care Dumnezeu vrea să-l facă este să ne purifice.

Credința noastră catolică ne povestește despre realitatea purgatoriului după ce murim. Se spune că purgatoriul este un loc cu multă durere spirituală, dar, din nou, într-un fel dulce. Este dureros în sensul că suntem despuiați de atașările noastre și la care Dumnezeu vrea să renunțăm. Este dureros în sensul că suportăm o transformare completă a cine suntem și a ceea ce iubim. Învățăm să-L iubim pe Dumnezeu și numai pe Dumnezeu. Și în îmbrățișarea iubirii noastre de Dumnezeu, ajungem să iubim toți oamenii. De asemenea, este dulce pentru că, pe măsură ce suntem purificați, ne apropiem infinit mai mult de Dumnezeu și creștem în sfințenie. Aceasta ridică povara păcatului și ne eliberează să iubim așa cum trebuie.

Dar purificarea noastră nu ar trebui să înceapă în purgatoriu… Cu toții suntem chemați să intrăm în acest proces de purificare aici și acum. Suntem chemați să ascultăm astăzi cuvintele lui Ioan Botezătorul și să ne pocăim de tot ceea ce ne ține departe de sfințenia vieții.

Reflectă la purificarea la care te cheamă Dumnezeu. Ce te ține departe de El? Lasă Iubirea să te curețe în acest Advent.

Doamne, tânjesc să am sufletul purificat de Tine.
Îmi doresc sfințenia vieții.
Ajută-mă să încep acest proces aici și acum,
astfel încât să pot experimenta bucuria și libertatea
pe care mi le-ai pregătit.
Isuse, am încredere în Tine!
Amin.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top